Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’SİNE SORUŞTURMA AÇILDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2023 yılındaki CHP Kurultayında “para karşılığı oy kullandırıldığı” iddiaları üzerine soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 2023 yılındaki CHP Kurultayında "para karşılığı oy

 

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığına yapılan ihbar üzerine , evrak yetki itibariyle Ankara’ya gönderilerek  Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı üzerinden CHP ve  Özgür Özelin Genel Başkan seçildiği CHP Kurultayı hakkında soruşturma başlatıldı.

Hergün yeni bir siyasi gündem ile çalkalanan Türkiye’de yeni gündem CHP sine açılan yeni soruşturma oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı yazılı açıklamada, “Başsavcılığımıza gönderilmesini müteakip Başsavcılığımızca 2024 yılı Ocak ayında soruşturma başlatılmıştır. Soruşturmaya konu olayla ilgili basın organlarında ve sosyal medyada yapmış oldukları açıklamaları nedeniyle Kemal Kılıçdaroğlu ve Akif Hamzaçebi tanık sıfatıyla ifadeye çağrılmıştır. Soruşturmaya titizlikle devam edilmektedir” denildi.

CHP Kurultayında para karşılığı oy kullanıldığı iddiası, CHP ile ilgili paylaşımlarıyla tanınan E.Ç.nin sosyal medyada yaptığı paylaşımlar üzerine gündeme gelen  ve yapılan paylaşımlar sonrası  başlatılan süreç kamuoyunca dikkatle takibe alındı.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığının  22 Aralık 2023te yetkisizlik kararı vererek dosyayı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına göndermesi ile başlayan süreç,   Ocak 2024te soruşturmayı devralarak iddiaları incelemeye alınan siyasi Partiler Kanununun “Oylamaya hile karıştırılması” başlıklı 112. maddesi kapsamında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kanalı ile yürütülmeye başlanıldığı belirtildi.

Bursa’dan “elimde bilgi ve belge var” diyen ihbarcı E.Ç. ifadeye çağrıldı ancak, daha sonra ifade vermekten vazgeçti. O tarihten bu yana soruşturmada kayda değer bir gelişme olmamıştı.