Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CNN Türk Tercih Zamanı Karabük Üniversitesinde

CNN Türk ekranlarında aday

CNN Türk ekranlarında aday öğrenciler için tercih sürecinde yayınlanan ve Sinan Kunter tarafından ekranlara taşınan ‘Tercih Zamanı’ programının çekimleri Karabük Üniversitesi kampüsünde gerçekleştirildi.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Sinan Kunter tarafından hazırlanıp CNN Türk ekranlarında yayınlanan “Tercih Zamanı” programı ekibini Demir Çelik Kampüsünde ağırladı. Tercih döneminde bulunan öğrencilere, Karabük Üniversitesi Rektör Polat tarafından anlatıldı.

Programın sunucusu Sinan Kunter ilk olarak Karabük Üniversitesi kampüsünde ağırlanmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Kunter, Karabük’te üniversite ve şehir hayatının birbirine tamamen entegre olduğunu, üniversitede öğrenim gören öğrenciler başta turizm olmak üzere uygulama otelinde çalışarak bu teorik bilgileri pratiğe dökebildiğini, sanayi demir çelik konusunda edindikleri teorik bilgileri üniversite bünyesinde uygulama yaptıklarını ayrıca yapılan iş birliğini gözlemlediklerini belirterek Karabük Üniversitesinin bu konuda nasıl bir fark yarattığını sorusunu yöneltti. 

“Öğrencilerimiz bizim baş tacımız”

Prof. Dr. Refik Polat “Öğrencilerimiz bizim için baş tacımız, onların öğrencilik hayatlarında iken iş hayatına atılmaları için elimizden gelen bütün desteği onlara sağlıyoruz. Bir noktada öğrenciye çok fazla müdahale etmiyoruz. Örneğin organizasyon yapıyorlar, programlar düzenliyorlar,  sponsorluk ve destek için bize geliyorlar, ben çok fazla müdahale etmiyorum, edilmesine de müsaade etmiyorum.  Niye? kendilerini yetiştirsinler diye, böylelikle halkın içine karışıyorlar, kendi sponsorlarını buluyorlar. Bu onların girişimcilik ruhuna müthiş bir katkı sağlıyor. Mezun olduktan sonra da çok kolay iş bulabilmelerini sağlıyor. Bunun da tabi bize dönüşü şöyle oluyor; bazı özel kuruluşlar tarafından yapılan araştırmalara göre, Karabük Üniversitesi mezunları en hızlı iş bulan ilk 30 üniversite arasında yer alıyor. Türkiye’de 210 üniversite olduğunu düşünürseniz ilk 30´da yer alabilmek hele 2000 yılından sonra kurulan üniversite için bu önemli bir şey. Bugün Silikon Vadisinden tutun İTÜ’de ODTÜ`de ve birçok farklı kurumda öğrencilerimizle, mezunlarımızla karşılaşıyoruz.”

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat programın kalan kısmında şu konu başlıklarına değindi.

“Karabük Üniversitesi sadece demir çelik ve sanayi ile değil aynı zamanda turizm ile de iç içe”

Karabük Üniversitesi sadece demir çelik ve sanayi ile değil aynı zamanda turizm ile de iç içe. Safranbolu gibi kocaman bir turizm alanı var. Türkiye’nin belki en fazla yerli turist çeken merkezlerinden birisi Safranbolu. Öğrencilerimiz, Safranbolu´da sadece kendi konuk evimizde değil birçok sektörde faaliyet göstermekte, kimileri staj yaparken kimileri de iş bulup çalışıyorlar.  Buda tabi ki buradaki öğrencilerin, öğrenci hayatlarında iş bulmaları ve kendi harçlıklarını kendilerinin çıkartmaları açısından çok büyük avantaj sağlıyor.

Karabük; İstanbul, Ankara ve İzmir gibi üç büyük şehri çıkartırsanız Anadolu’daki 78 şehirde herhangi bir tanesi. Yıllar önce kararlaştırarak,  bizim farkımız olmalı, bir fark ortaya koymalıyız diyerek, üniversite içerisinde uluslararası çalışmalara başladık. Ülke ülke gezdik. Her yıl birçok Afrika ülkesine gittik ve sınavlar yaptık.  Türkiye’deki birçok üniversite içerisinde önce yola çıkmış olmanın avantajlarını yaşıyoruz, 2015 2016 yılında Sayın Cumhurbaşkanımızın 2023 yılında 350 bin öğrenci hedefine ulaşabilmek için geldiğimiz noktada 93 farklı ülkeden 10 bini aşkın öğrenci Karabük Üniversitesi’nde. Bizdeki verilere göre Türkiye’deki en fazla uluslararası öğrenciye sahip olan üniversiteyiz. 

“Bu yıl  Teknofest´e yüzde yüz ÇAD`lı öğrencilerden kurulu bir ekip gönderiyoruz.”

Karabük Üniversitesi Teknofest’e en fazla öğrenci gönderen 6 üniversite arasında. Bu konuda farklı olarak ne yapabiliriz dediğimizde bu yıl  Teknofest’e tamamı ÇAD`lı öğrencilerden kurulu bir ekip göndererek uluslararası öğrencileri Teknofest´in merkezine koymak istiyoruz.  Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerimizin bu teknolojiyi öğrenmeden ülkelerine dönmelerini istemiyoruz. Drone teknolojisi, insansız hava araçları gibi teknolojileri öğrenciler kendi ülkelerine götürsünler.

“Kampüs alanımızda bir kültür müzesine sahibiz.”

Kampüs alanımız geniş fakat yürüyerek kampüsün her tarafına ulaşım imkânı var.  Bunun yanında kampüsümüzde öğrencilere yönelik birçok olanak var ama birçok üniversite bu olanaklara sahip. Üniversite tanıtım filmlerini izlerseniz çimlerin üzerinde gitar çalan öğrencileri görürsünüz ya da anatomi dersindeki öğrencileri. Bütün tanıtım filmleri birbirine benzer. Biz, filmimizde istiyoruz ki şehrin doğal güzelliklerini doğal yönlerini ön plana çıkardık. Kampüs alanımızda Nostaljik Kasik Araç Müzemiz, trenden uçağa her şeyin bulunduğu kültür müzesine sahibiz. Kampüs içerisinde çok güzel sosyal alanlarımız mevcut.

“Aday öğrencilerimiz, sadece büyükşehirlerde diye bir fakülte tercih etmemeliler.”

Tercih yapacak öğrencilerimizin birçoğunda ve çevremizdeki dostlarımızdan gördüğümüz bir şey var. Öğrenciler Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyükşehirleri tercih etmek istiyorlar ki kendilerince haklı olabilirler. Ama bence tercih yapmak istedikleri üniversitenin öğretim elemanı kadrosuna ve donanımına bakarak tercih yapsınlar. İyi bir hekim olmak istiyorsa gidip o üniversitede tıp fakültesinin olanaklarına eğitim kadrosuna bakarak tercih yapsınlar. Sadece büyükşehirlerde diye bir fakülte tercih etmemeliler. Karabük Üniversitesi´ne tüm adayları davet ediyorum çünkü güvenli, huzurlu, tertemiz ve güzel eğitim kadrosuna sahip, dünyanın en iyi bin üniversitesi arasına ismini yazdırmış bir üniversiteyiz.”

“Türkiye’de çok nadir üniversitede bulunan itfaiyecilik bölümümüz var.” 

“Ciğerlerimiz yandı, bunun için çok üzgünüz. Orman yangınlarında hayatını kaybedenlere rahmet diliyorum. Karabük ili Türkiye’nin en fazla orman alanına sahip ili. %71’i ormanlık alanlarla kaplı bir kentte yaşıyoruz. Karabük Üniversitesi olarak biz de kendi üzerimize düşeni yapmalıyız. Biz buradan ne gibi ders aldık? Türkiye’de çok nadir üniversitede bulunan itfaiyecilik bölümümüz var. Üniversite olarak birçok alanda iş bulabilen bölümler barındırmaktayız. İtfaiyecilik bölümünde öğrenim gören öğrencilerimize orman yangınlarında nasıl daha iyi önlem alabiliriz bunun eğitimini vermek istiyoruz.