Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Türkiye
çapında 81 ilin su, hava, atık ve gürültü
kirlilik durumunu ortaya koydu…
Bakanlığın 2 yılda bir yaptığı Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Değerlendirme Raporu’na göre; 32 ilde su kirliliğinin, 27 ilde hava kirliliğinin, 19 ilde atıkların, 2 ilde gürültü kirliliğinin ve bir ilde erozyonun en önemli çevre sorunu olduğu belirlendi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iki yılda bir hazırladığı Türkiye Çevre Sorunları ve Öncelikleri Değerlendirme Raporu 2014 yayımlandı. Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, Çevre Envanteri ve Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı Veri Değerlendirme Şube Müdürlüğü’nün hazırladığı 126 sayfalık rapor Türkiye’deki çevre kirliliğine ilişkin önemli veriler yer aldı. Karadeniz Bölgesinin değerlendirildiği, Amasya, Artvin, Bartın, Bayburt, Rize, Samsun, Sinop, Trabzon’da su kirliliği birinci öncelikli çevre sorunu tespit edilirken diğer 6 ilde Bolu, Düzce, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Tokat’da atıklar ile kirlilikte öne çıktılar..
KARABÜK’TE DÇ SANAYİ ETKİLİYOR
Karadeniz bölgesi içinde kalan 4 ilde Çorum, Karabük, Kastamonu ve Zonguldak da hava kirliliği birinci öncelikli çevre sorunu olurken Karabük’ün sanayi bölgesi olarak önceki dönemde hava kirliliği yanı sıra artık bu kez su kirliliği de öne çıktı.
Karabük’te ki hava kirliliği konusunda her dönem yaşanan tartışmalara ÇEVRE Bakanlığı bilimsel çalışmalar ile noktayı koyarken yıllardır KARABÜK’TE hava kirliliği yok diyen bürokrasi ve siyasetin yanı sıra sesiz kalarak kent içinden konuyu başka platformlara çekmeye çalışan Çevre Derneklerinin sessizliğine ise bir anlam verilemiyor..