Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısı Yapıldı

Türkiye’nin İlk ve Tek

Türkiye’nin İlk ve Tek Demir Çelik Enstitüsü olma özelliği taşıyan Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü’nde sektörün öncü kurum, kuruluş ve dernekleri tarafından ‘Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısı’ gerçekleştirildi.

KBU_5585

Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın moderatörlüğünde, Üniversite Demir Çelik Enstitüsü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısına; KARDEMİR, ERDEMİR ve İSDEMİR, ÇOLAKOĞLU Metalürji, İCDAŞ Çelik, SAKA Demir Çelik, CVS Techonologies, KARDÖKMA temsilcileri ve yöneticileri, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları DATEM İşletme Müdürü, Çelik İhracatçıları Birliği, Yassı Çelik İthalat İhracat ve Sanayi Derneği(YİSAD) Başkanı, Rektör Yardımcıları , Üniversite  Dekanları ve Müdürleri katıldı.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklâl Marşı’nın okunması ile başlayan ‘Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısı’nda selamlama konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal; “Bugün Karabük’ün Kuruluşunun 77. Yılını kutluyoruz. Biliyorsunuz ki; 3 Nisan 1937 yılında temelleri atılan Demir Çelik Fabrikası, genç Cumhuriyetin sanayileşmesinde, kalkınmasında, mimarisinde ve bugünlerine gelmesinde çok büyük katkısı olmuştur. Karabük Demir Çelik Fabrikalarının Temellerinin Atılması ve Karabük’ün kurulmasında emekleri geçen başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Fevzi Çakmak, dönemin devlet adamlarını ve fabrikanın çalışanlarını saygı ve rahmet anıyoruz. Bu özel günde Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısına teşrifleriniz için hepinize şükranlarımı arz ediyorum. Bugün gerçekleştireceğimiz toplantıda sizlerin tavsiyeleri Demir Çelik Enstitümüzün bundan sonraki çalışmalarımıza ışık tutacaktır. Bugün ki komumuz Demir Çelik Enstitüsü olacak ama ben öncelikle Karabük Üniversitesi bünyesinde kurulmasından dolayı 2007 yılında kurulan Karabük Üniversitesi hakkında kısa bilgiler vereceğim.” diyerek sunumlarında Üniversitemizin; akademik birimleri, öğrenci ve program sayıları, Araştırma Merkezleri, uluslararası tanınırlık belgeleri, uluslararası ödüller, öğrenci kulüp ve toplulukları, sosyal ve kültürel etkinlik sayıları, gerçekleşen ve gerçekleştirilmesi düşünülen projeler, 2014 ve 2015 yılında hizmete açılacak binalar, Üniversite- sanayi işbirliği içerisinde yürütülen çalışmalar ve Demir Çelik Enstitüsü hakkında bilgiler verdi.

Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısında ilk olarak KARDEMİR A.Ş Genel Müdürü Fadıl Demirel; “Bugün yapmış olduğumuz bu toplantı mesleki hayatımda belki de beni en çok heyecanlandıran toplantılardan diyerek Demir Çelik Enstitüsünün kuruluş aşamasından bugüne kadar yapılan çalışmalar ve bundan sonrada Üniversite- Sanayi işbirliği içerisinde yapılması planlanan projeler hakkında bilgiler verdi. Demirel’in konuşmalarının ardından Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Üyelerinin her biri onar dakikalık sürelerle Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü’ne etkin katkıları, görüş ve önerilerini sundular.

Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü’ne etkin katkıları, görüş ve önerilerini sunmak üzere kürsüye; İÇDAŞ Çelik Etüt Proje ve Koordinasyon Müdürü Özge Özensoy, ERDEMİR ve İSDEMİR Grup Teknoloji Koordinatörü Uğur Yılmaz ve Grup Ar-Ge Direktörü Dr. Oğuz Gündüz, Çolakoğlu Metalurji CEO’su Uğur Dalbeler, Saka Demir Çelik Ltd.Şti adına Aytekin Kurt, CVS Techonologies’den Murat Karatekin İstanbul Teknik Üniversitesi Metlurji ve Malzeme Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Çimen, TCDD DATEM İşletme Müdürü Güven Kandemir, Çelik İhracatçıları Birliği’nden Dr. Hüseyin Soykan ve son olarak Yassı Çelik İthalat İhracat ve Sanayi Derneği Başkanı Tuncay Sergen gelerek kendi firmaları hakkında bilgiler verdikten sonra Demir Çelik Enstitüsü’nden beklentilerini dile getirdiler.

Bu görüş ve beklentilerden bazıları şunlardır; sanayi kuruluşlarının çevreye verdikleri zararı en aza indirmek için çevreye ve geri dönüşüme yönelik testlerin Demir Çelik Enstitüsünde yapılması, iş güvenliğinin artırılması için çalışmaların yapılabilmesi, sektörün nabzını tutan, daimi çalışabilecek alanında uzaman kişilerin enstitüde yer alması, uzmanlık birimlerinin oluşturulması, sektördeki tüm derneklerle iş birliği içerisinde olmalı, Türkiye’de üretilmeyen ürünlerin tespit edilmesi ve Ar-Ge çalışmalarının yapılması, sektörle ilgili eğitim ve teknik konular geliştirilmesi, sanayicilerin enstitü ile iç içe çalışması, enstitü ticareti de işin içerisine sokarak toparlayıcı bir görev üstlenmesi ve yatırım, üretim ve pazarlamada çatı kuruluş olması gibi öneri ve tavsiyelerde bulunuldu.

Görüşlerin alınmasının ardından Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü Danışma Kurulu Toplantısı sona ererken toplantı sonunda Üniversitemiz Botanik Bahçesi’ne geçilerek katılımcılar günün anısına kendi adlarına hazırlanan ağaçlarını diktiler. Katılımcılara ağaç kartlarını Rektör Prof. Burhanettin Uysal takdim etti.

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO