Safranbolu Belediyesi Ve TEMA Vakfı Dünya Su Günü Etkinliğinde Buluştu
TEMA Vakfı, ortağı olduğu Env.net projesi kapsamında hafta sonu Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve İtalya ile eş zamanlı olarak etkinlikler gerçekleştiriyor.
TEMA gönüllüleri Dünya Su Günü kapsamında “Su Zinciri Farkındalık Yürüyüşleri”, tanıtım ve bilgilendirme stantları ile su konulu eğitim etkinlikleri düzenlerken 21 Mart 2015 Cumartesi günü Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy’un da destek verdiği bir etkinlikte Hıdırlık Tepesinde buluştular.
Farklı şehirlerde gerçekleşecek etkinliklerde gönüllüler, “su gıdadır”, “su doğadır” ve “su sağlıktır” mesajlarına odaklanarak, yaşamın temel kaynağı su ile orman ekosistemlerinin arasındaki etkileşimin önemine dikkat çektiler.
Basın mensuplarının da katılımı ile gerçekleşen etkinlikte bir konuşma yapan TEMA Vakfı Karabük İl Temsilcisi Ramazan Sinekoğlu; “ TEMA vakfı olarak 21 Dünya Ormancılık Günü ve 22 Mart Dünya Su Gününü Türkiye’nin 81 ilinde yaptığımız etkinliklerle kutlamaya başladık. Etkinliklerimiz, Arnavutluk, Sırbistan, Kosova, Makedonya ve İtalya ile eş zamanlı olarak gerçekleştiriyor. Bu kapsamda, Karabük TEMA Vakfı olarak 22 Mart 2015 Pazar günü saat 12.30’da Karabük Onel AVM önünden Su zinciri farkındalık yürüyüşü ve 14.00’da da Zopran Köyü Mevkiinde de fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Ambalajlı suya teslim olmuş durumdayız. Dünyada pek çok insan içme suyuna ulaşamıyor. İnsanlarımızın su ısrafına karşı önlem almaları gerekiyor. Bu gün yaptığımız etkinlikte de Sayın Başkanımız bizleri yalnız bırakmadılar. Zaten kendisinin bu tür çalışmalarda her zaman aktif olduğunu biliyor, yaptığı çalışmaları izliyoruz. Bu nedenle ben bu tür hassas konularda hem aktif hem de destek verdikleri için Sayın Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum” dedi.
TEMA Vakfı tarafından gerçekleştirilen bu önemli etkinlikte başta Karabük İl Temsilcimiz başta olmak üzere tüm gençlerimize teşekkür ediyorum şeklinde konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, “ arkadaşımızın ambalajlı su ile ilgili görüşlerine aynen katılıyorum. Kapitalizmde insanlarımızın geldikleri son nokta ne yazık ki bu. Musluklardan tertemiz su aktığı halde onu içirmeyip onun yerine ambalajlanmış, çevreye zarar veren, Maalesef, Türkiye’nin bir ucundan diğer ucuna bir bardak suyu taşıyan bir sisteme döndük. Oysa bizim sularımız temiz ve içilebilir. Su kaynaklarımızın başında tarım alanları bile yok. Bu nedenle ben hemşerilerimi musluktan su içmeye davet ediyorum” dedi.
Suyun ve çevrenin korunması hususunda herkesi göreve davet ediyorum. Daha fazla tüketim yerine daha fazla tasarrufa, evimizde bulunana fakat kullanmadığımız cihazların yeniden kullanılmasına kadar, daha fazlar üretim ve ya kar yerine çevreye daha az zara veren üretim modlarına kadar araştırmamız ve üzerinde çalışmamız gerektiğine vurgu yapan Başkan Aksoy; “ Yine bu günlerde çok fazla ön planda olan enerjinin ısrafı konusunda, bir kere çok yakın mesafelere araçla gitmeyi bile bırakmamız lazım. Yürüyüşü, spor yapmayı insanlarımızın alışkanlık haline getirmeleri lazım. Enerjiyi daha az kullanan bir hayat modelini benimsememiz gerekmektedir” dedi.
Aksoy konuşmasını sonunda bu güzel etkinliğe imza atan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca, özellikle gençlerimizin böylesi önemli bir etkinlikte rol almaları beni gururlandırıyor onlara da ayrı ayrı teşekkür ediyorum “ diyerek noktaladı.