Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

FUTBOL’DA YÖNETİM MODELİ!

  FUTBOL’DA YÖNETİM MODELİ!       

 

FUTBOL’DA YÖNETİM MODELİ!

       Büyük kulüplerin yapılanmalarıyla ilgili yaşadıkları süreç, futbolla ilgilenen hemen herkes tarafından az veya çok olarak bilinir.

Bu durumun doğruluğunu araştırmak için futbola ilgi duyan hedef kitle arasından sondaj metoduyla seçilen kişilere dünyanın en iyi takımları hangileridir şeklinde bir soru yöneltirseniz sanırım saniyeler içinde birkaç kulübün ismini duyabilirsiniz!

Soruyu değiştirip yine aynı hedef kitleye, mali, kurumsal ve sportif anlamda yapılanması en iyi kulüpler hangileridir diye sorduğunuzda alacağınız yanıtlar yine farklı olmayacaktır.

Bu sonuç bizlere kurumsallaşmanın başarıyla olan büyük ilgisini gösterir.

Bizde izlenen yol ve futbolla ilgili oluşan genel düşünce, aslında temel yanlışımızdır, başarıyı sadece Skorboard üzerinde yazan rakamlarda aramak bence en büyük eksikliktir.

Bu yüzden onlar kurumsallaşmalarını geliştire dursunlar, bizler kolaycılığı seçerek sonuçlar üzerinden konuşuruz.

Durumdan kulüplerimiz de ister istemez etkilenir, yöneticiler için görevde kalmak takımın lig sıralamasındaki yeriyle orantılıdır.

Yöneticiler kendilerini sonuçlara bağlı olarak baskı altında hisseder ve kulüplerin işleyişini hızlandıracak, mali yükten kurtaracak projeler yerine kolaycılığı seçmek zorunda kalırlar.

 

       Yapılan transferler, kulüpleri büyük borçların altına sokar, oysa alt yapıya yapılacak yatırım en akılcı yöntemdir. Ülke futbolunun içinde olduğu en büyük sorun aslında budur! Diğer taraftan futbola medyanın etkisi büyüktür, hemen her gün spor programlarını saatlerce izleriz, spor haberlerini okur ister istemez etkileniriz. Futbolda yapılan temel yanlışları görerek eleştirmek ama daima daha iyiye taşımayı önermek bence yapılacak en güzel eleştiridir

 

Günümüzde ‘Yönetim Modeli’ her kurum gibi spor kulüplerinin en öncel sorunudur, başarılı futbol kulüplerinin ilk doğrusu, yönetimde sağlanan istikrar, devamlılık ve kurumsallaşmaya yönelik atılan adımlardır.

Başarılı kulüplerin yönetim modelleri incelendiğinde kendilerine ait birer yönetim modellerinin olduğunu görürsünüz.

Futbol kulüpleri farklı yönetim modelleri uygulayabilir ancak farklı ama başarılı kulüplerin tek ortak yönü vardır oda başarıdır!

22 Temmuz 2013 Tarihinde yapılacak genel kural sonrası DÇ KARDEMİR KARABÜKSPOR’u geleceğe taşımak savıyla oluşan yeni yönetime başarılar dilerim,  umarım geleneklerden izler taşıyan, modern bir yönetim modeli seçerler.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO