Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

HAVAALANI MI DEDİNİZ ..!

  HAVAALANI MI DEDİNİZ

 

HAVAALANI MI DEDİNİZ ..!

Karabük yıllar öncesi havaalanı neden yok derken dönemin Başbakanı her ile bir havaalanı yapmak istiyoruz derken, KBÜ nün dönem Rektörü, Havacılık Yüksek Okulu için YÖK’Den vize almış ve ilk adımı atmıştı.

Sonra Siyasiler tartışmış, oraya olmaz buraya olmaz, şurası olacak burası olmalı..

KBÜ Yüksek okulu eğitim pisti olarak kontrolsüz hava limanı yapılacak, bu arada  hava ambulansı, Orman yangınları için yangın söndürme uçağı, başta olmak üzere isteyen uçak yolcu taşıma firmaları da  haftada bir-iki sefer yaparak Karabük’ün bir konuda arasına merhem olmaya çalışacaktı…

Sonra siyasiler girdi. Dönemin Milletvekili ya neden kontrolsüz yapalım ki dendi, kontrollü olsun hava meydanlarına bağlı olsun dendi..

Kontrollü bir kontrolsüzlük başladı bu arada.

KBÜ ye gelen teknik uzmanlar, belirlenen yerin Dünya standartlarında olduğu konusunda açıklamalar yaparak, alt-üst trafiğe uygun, hava mâniası uygun türünden olurlar da vererek “Eee ne duruyorsunuz vurun kazmayı” dediler adeta..

Bu sefer KARDEMİR ve Orman İşletmesi kullanım hakkı için geri durdu. Olurdu olmaz dı, derken REKTÖR değişimine uğrayan KBÜ de olaylara farklı pencereden bakmak  hasıl oldu..

Eski Rektör Uysal Olacak, Olur, Olmalı  derken, Yeni Rektör Polat, “ KBÜ olarak bizim harcayacağımız paramız yok, biz yapamayız” dedi.

Sonra bir iş adamı çıktı ve KBÜ ile bir protokol yaparak “PİSTİ BEN YAPACAĞIM” dedi.

Bu arada Orman İşletmelerinde ki devir işi için Karabük Milletvekili M.Ali Şahin devreye girdi,  KBÜ ye kullanım hakkı izni alındı. KARDEMİR’DE tamam dedi..

Başbakan Binali Yıldırım’ın Karabük’e 2.kez partisinin Kongresi için geldiğinde “ Ne oldu havaalanı işi” dedi.. Pisti yapacak İş adamı bekliyoruz KBÜ devir etmedi açılımında bulununca u kez Başbakan talimat verdi ve bir gün sonra Bakanlık çalışmalara başladı…

Bu süreç KARABÜK’TE  7-8 yıl gibi bir zamanı aldı…

Sonuç…;  Karabük’te havaalanını unutun oldu. THE END yazdı film sonunda tıpkı kovboy filmlerin bitiminde ki gibi ıslık çalarak …

Oysa Araç deresi kenarı KARABÜKLÜLERİN hizmetine alınacaktı daha…Sandallar ile gezecektik. Olmadı havaalanı projesi de yılan hikayesi oldu.

PİST için ilgili Bakanlık 110 milyon üstünde bir keşif bedeli çıkarttı. Ben pisti yaparım diyen İş adamı pişti olmamak için sessiz kalırken,  birileri de orası zaten olmazdı Karabük’ün 8 yılını çaldınız dedi haklı olarak..

Bir başka bahara kaldı HAVAALNI…

Kim bilir yarın belki yarından da yakın derken çıkmaz ayın çarşambasını bekleyeceğiz artık..

 

KBÜ VE SAFRAN-ÜNİ

 

Karabük Üniversitesi Rektörünün bize göre akılcı ve kente göre müthiş olumlu bir projesi vardı.

“KBÜ Teknik Üniversite olsun, Teknik birimler ile 40 bin dolayında öğrenci barındırsın. SAFRAN-ÜNİ için Karabük uğraş versin, YÖK’Den çıkartalım, Safranbolu da idari-sosyal bilimler ve spor Üniversitesi olarak 30 -35 bin öğrenciye hizmet götürülsün..” gibi düşünce neresinden bakarsanız bakın akılcı/mantıklıydı..

Birileri ters mantık yürütecek ve bir sepete atılan akrepler gibi birbirlerini aşağıya çekecek ya… Hemen bu iş Siyasilerin Rektöre ne dediler… Olmadı Safranbolu halkına ‘Üniversite yapılarak zaten dar olan şehir,  30 bin öğrenci ile hepten darlaşacak (!) sonra ne olacak’ diye aba altından sopa göstermeler başlandı..

Olayın bilim adına tartışanı yok, sen yaptın olacak ben niye yaptım olmayayım kavgası var..

Dar kalıp üzerinden, kısır döngüler üretenler ise  kestirmeden ‘olmaz ya hangi ilin ilçesinde farklı Üniversite var’ diyerek de pişmiş aşa su döktüler…

Olmadı…Olmadı gitti vesselam, bir projeyi daha bilimsel tartışamadan gömdük..

Safranbolu STK ları ne iş yapar ben bilmiyorum, Yada orda ki yerel siyasetçiler..?  Turizm var, Tarih var, Dünya Miras Kenti birde Üniversitesi olsa ne olur diye düşünememek farklı bir yapı olsa gerek..

Ha.! Bu arada İLETİŞİM FAKÜLTESİ içinde Rektör Polat yer gösterdi, Yaparım asarım keserim diyenler birden ses kesti, oraya yaparız demedik ki dendi… Böylesi durumlarda Nasrettin Hocanın ciğer hikayesi gelir aklıma hep..

 

 

VALİLİK EREYE YAPILMA LI?

 

Bir deli bir taş atar 40 akıllı o taşı arar misali… Karabük Valilik binası nereye yapılmalı tartışmaları yapılıyor  yine..

Yine diyoruz aslında bu konu da Vali İzzettin Küçük döneminden bugüne hep konuşulmuştur. Can Valimiz de, İzzettin Valimiz de bu konuda projeler üretmişlerdi.. Hatta  Vali Can Direkçi zamanında Valilik Konağı yapılacak dendiğin de yine abuk sabuk yorumlar olmuştu.. Ne oldu Karabük’e yakışır bir Valilik konağı oldu..

Şimdi yaklaşık 6-7 yıldır konuşulan Valilik (Hükümet) Binası yapımı  söz konusu ve KARABÜK’E degüzel oturaklı yeni bir Valilik binası şart..

Ha Yeşil mahallede ki Belediye binası olsun..  Olsun ama Rafet Vergili Başkan oraya niçin gitmedi.. Isıtamam oranın ısıtma parası ile her yıl yeni yatırımlar yapılır bu kentte dedi ve gitmedi..

Peki Devletin parası Deniz mi?

Valilik personeli gittiğinde orayı ısıtmayacak mısın. Ulaşım sağlamayacak mısın. Ha bir de Güvenlik söz konusu mesela…

Yeşil mahallede ki o binadan olsa olsa süper bir AVM olur… Yada Güzel bir Özel hastane..

Olmalı da o bölgenin canlanması ve modernizasyonu için  güzel bir proje şart ama  nasıl ki BELEDİYE olmadı VALİLİK’DE Olmaz oraya..

Nereye olur..

İşte o zaman diyoruz ki ‘deveye sormuşlar neren eğri” diye ya …Deve de nerem doğru ki demiş..

Karabük terminalinin sağı solu saatli bomba gibi benzin istasyonları…Şehre mi giriyorsun tehlike ye mi belli değil…

Bakın önümüzde ki günlerde orada KARAYOLLARI kavşak çalışması da yapacak…Aman Allah’ım  Karabük’ü korusun…

Bir Kastamonu yolu üzerinde ki  akıllı kavşak ile bu kenti 20 sene uyutan KARAYOLLARI bilemem artık orayı kaç yılda tamamlatır..

 

 

HELAL OSUN TSO

 

Karabük TSO kendi yerini buldu.. Yenişehir Camisi ile Defterdarlık arasında ki arsanın işini tamamladı ve bugün yarın yapılacak bir basın toplantısı ile de kamuoyuna açıklanacak.

TSO Başkanı Tuncay Özcan ve Meclis Başkanı Timürçin Saylar güzel bir projeye imza attılar ve sevdiğimiz bir mimar dostumuz da bize” keşke  eski Kaymakamlık konutunun olduğu alana Valilik Binası konuşturulsa” dedi…

Düşünmekte tartışmakta yarar var…

 

 

KBÜ ve KARABÜK’ÜN  GELECEĞİ  “ YABANCI STATÜLÜ ÖĞRENCİLERDE”

KBÜ  Prof.Dr B.Uysal döneminde başlattığı “Yabancı uyruklu öğrencilerin Lisans ve Lisans üstü-Dr. eğitimleri için başlattığı çalışmayı Rektör Polat ile de devam ettiriyor.

Projenin kaynağı dönemin Fen Bilimleri End. Müdürü olan Prof.Dr Mustafa Boz.

400 öğrenci ile başlatılan bu proje de bugün lisans üstü 600 e yakın öğrenci olduğu ve Lisans eğitiminde de bir hayli sayının arttığı ifade edilmekte.

Müthiş bir proje ve kaynak. Ulusal anlamda müthiş, bunun ülkelere sağladığı katkıları bugün tüm bilim adamları konuşmakta. Karabük’e sağlayacağı , KBÜ ye sağlayacağı yararlar ise hem sosyal hem ekonomik tatbiki..

Bir lisans üstü yada Doktora eğitimi alacak yabancı öğrenci ülkesinden gelirken dolarlarla, Eurolarla geliyor.. Bir öğrenci 10 Bin dolar net bırakıyor ve 6 bin dolayında bir  öğrenci kitlesine ulaşılsa rakamlar 60 milyonlara ulaşıyor sadece  KBÜ ye bu öğrenci yiyecek, konaklanacak, ulaşım sağlayacak…!  Tüm bu ekonomik katkı dışında Türkiye de eğitim alacak, Türk dili öğrenecek, Türkiye Kültürüne sahip olacak,  Halkını tanıyacak, bunlar yabana atılacak projeler değil..

KBÜ bu konuda daha bilimsel çalışmalarını artırmalı…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO