Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

“Hünerli Ellerde Yöresel Değerler”

“Bir Projemiz Daha Kabul

“Bir Projemiz Daha Kabul Gördü”

DSC_2697

“Hünerli Ellerde Yöresel Değerler” İsimli

Projenin Çalışmaları Başlıyor

Safranbolu Belediyesi tarafından 2015 Yılı Yöresel Değerler Mali Destek Programı kapsamında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı’na verilen “Hünerli Ellerde Yöresel Değerler” isimli proje kabul edildi.

Sözleşmesinin imzalanmasının ardından başlayacak ve bütçesi 223.000 TL olan Proje çalışmaları ile Safranbolu’nun unutulmaya yüz tutmuş dericilik sanatının yeniden canlandırılarak yaşatılması, bu alanda nitelikli elemanlar yetiştirilmesi ve dericilik sanatımızın ulusal ve uluslar arası alanda tanıtılması amaçlanıyor.

Proje çalışmaları kapsamında deri dikim atölyesi kurularak ilk etapta 20 kursiyere saraçlık, sayacılık ve deri giyim üzerine kurs verilecek. Ayrıca proje çalışmaları kapsamında yöresel ürünler pazarı da kurulacak.

Proje ile ilgili olarak konuşan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy şunları söyledi:

“Şimdiye kadar bir çok altyapı ve mesleki eğitim projesi kabul edilen ve bu projeleri başarılı bir şekilde uygulayan belediyemiz bu başarısına bir yenisini daha eklemiştir. Safranbolu halkımıza şimdiden hayırlı olsun diyorum. Proje çalışmaları kapsamında mesleki eğitim atölyesi kurarak ilçemizden 20 kişiye saraçlık, sayacılık ve deri giyim üzerine 4 ay boyunca mesleki eğitim vereceğiz. Ayrıca bir adet yöresel ürünler pazarı kurarak halkımızın hizmetine sunacağız. Dericilik sanatı geçmişten bu yana ilçemizde yapıla gelen ve geçmişte Safranbolu’nun önemli mesleklerinden olan bir sanattır.

Geçmişten gelen bu sanat Safranbolu’da bazı sokak ve çarşı isimlerinde etkisini halen devam ettirmekte olduğunu kaydeden Başkan Aksoy; “ Safranbolu’daki Tabakhane Deresi, Tarihi Tabakhane Binası, Aşağı Tabakhane Sokak, Yukarı Tabakhane Sokak, Yemeniciler Arastası, Kunduracılar Sokak bunun en canlı örnekleridir. Ancak bu sanat maalesef günümüzde yok olma seviyesine gelmiş ve bu alanda sadece birkaç usta kalmıştır. Proje ile bu konuda inşallah nitelikli elemanlar yetiştireceğiz. Ayrıca dericilik sanatımıza yönelik ulusal ve uluslar arası düzeyde farkındalık kazandıracağız. Deriden yapılan cüzdan, çanta, kemer, giyim ürünleri, çeşitli eşya kılıfları, anahtarlık, bileklik vb. ürünlerde yeni tasarımlar geliştirerek ilçemizde satış tezgâhlarında hediyelik eşya alanında çeşitlilik sağlayacağız ” dedi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO