Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İnşaat Sektörü Durma Noktasında..!

  KARABÜK BELEDİYESİNİN İMAR

 

KARABÜK BELEDİYESİNİN İMAR REVİZYON PROJESİ

SONRASI HAREKETLENEN İNŞAAT SEKTÖRÜNDE YAŞAN

OLUMSUZLUKLAR, DURGUNLUK DÖNEMİ YAŞATIYOR.

SEKTÖR YENİ İMAR PLANINA ODAKLANMIŞ DURUMDA.

insaat sektorrr

 

KARABÜK GÜNDEM ÖZEL

Karabük Belediyesinin Kent İmar Revizyon planı uygulaması ve ardından Mimarlar odasının mahkeme kararı ile durdurması neticesinde Karabük Belediye Meclisinin tekrar eski mimar uygulamasına dönme kararı Karabük İnşaat sektöründe şok yaratmış ardından bekleme sürecine geçilmişti.

Sektör içinde bir çok amil firma yaşanan olaylar sonrası şu an durumu forse etmekle beraber sıkıntının her geçen büyüdüğüne dair işaretler vermeye de başladı.

Karabük’te bir çok mahallede revizyon imar planlarının şart olduğunu her fırsatta dile getiren STK ları başta olmak üzere siyasi ve bürokrat kesiminde son yaşananlara seyirci kaldıklarını belirten İnşaat sektörü yetkilileri “Sektör içinde irili ufaklı bir çok firma kapanabilir, bir çok kişi işsiz kalabilir bunlar atlatılabilir ancak bu kentin imar planı çarpıklığı kalır,gecekondu düzeyinde yaşamlar devam eder ve çağdaş yaşam koşulları bir türlü yakalanmaz bu da sosyolojik gerilimlere neden olabilir,Huzur kenti ileri ki dönemlerde bu anlamın da huzuru bile kaybedilebilir” görüşlerini dile getiriyorlar.

Türkiye’de bu konuda çok mesafe alan bir çok İl merkezi olduğunun altını çizen inşaat sektöründeki müteahhit ve iş adamları konu şu kesimin yada bu kesimin değil, Karabük’ün modernize olması adına önemli ve meselesi  bu anlamda kentin Mimarları,İnşaat Mühendisleri,Müteahhitleri çözüm önerilerinde bulunmaları gerekir aksi taktirde bu çözümsüzlük bir çok sıkıntıları da beraberinde getirecektir  diyorlar

BİR BENZERİ MANİSA’DA YAŞANDI 

erKarabük’te Müteahhit – İnşaat firmaların içinde bulundukları sıkıntılı ortamın bir benzeri de Manisa’da yaşandığına dikkat çeken konuya yakın kaynaklar,”Manisa’da Kentsel dönüşüm hamlesi ile ilgili olarak  Manisa Girişimci İnşaat Müteahhitleri Derneği (MAGİD) üyelerinin şehir içinde birçok sözleşme yaptıklarını ve bu işlerle ilgili mülk sahiplerine bir takım sözler verdiklerini aktararak  “Seçimlerden sonra Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunus Emre Belediyesi gibi ilçe belediyelerinin daha önce yine belediye tarafından verilen imar durum belgelerini kabul etmeyip değişiklik yapılması üyelerimizi zor durumda bırakmıştır. Yaklaşık 6 aydan beri yürütülen çalışmalar artık bıçağı kemiğe dayandırmıştır” açıklamalarında bulunmuşlardı 

Manisa’da yaşan olumsuzluklar sonrası Büyükşehir belediyesinin kentte bulunan Mimarlar odası,İnşaat Mühendisleri Odası ve Müteahhitler Derneğini bir araya getirmişti.

 

TMB’nin İnşaat Sektörü Analizi’nden 2014 için

zam ve küçülme tahmini mi doğrulanıyor…

 

Öte yandan, Müteahhitlere göre siyasi belirsizlikler, döviz kuru ve inşaat maliyetlerindeki artıştan oluşan 3 kritik nedenle bu yıl konut fiyatları zamlanacak görüşü Ülkede sektörde yaşanan başka bir krizi işarete diyor.

Tür­ki­ye Mü­te­ah­hit­ler Bir­li­ği (TMB), son dö­nem­de ya­şa­nan ge­liş­me­ler son­ra­sı Tür­ki­ye eko­no­mi­si ve ko­nut pi­ya­sa­sı­na iliş­kin bek­len­ti­le­rin bo­zul­du­ğu tes­pi­tin­de bu­lun­du.  TMB, “İn­şa­at Sek­tö­rü Ana­li­zi­” is­miy­le dü­zen­li ola­rak ya­yın­la­dı­ğı ra­por ça­lış­ma­sında , gün­cel si­ya­si ve eko­no­mik ge­liş­me­le­ri özet­le­yen bir rapor yayımladı.  Buna göre “2013’ün Mi­ra­sı: Be­lir­siz­lik ve Kay­gı­lar ile Si­ya­set ve Eko­no­mi­de Ye­ni Bir Dö­ne­me Gi­rer­ken Dün­ya, Tür­ki­ye, İn­şa­at Sek­tö­rü­” is­mi­ni ta­şı­yan ça­lış­ma­da ko­nut fi­yat­la­rı­nın 3 önem­li ne­den­le yük­se­le­ce­ği tes­pi­ti ya­pıl­dı.

 

Mü­te­ah­hit­le­rin yap­tı­ğı ana­liz so­nuç­la­rı­na gö­re ko­nut fi­yat­la­rı si­ya­si be­lir­siz­lik­ler, dö­viz ku­ru ve in­şa­at ma­li­yet­le­rin­de­ki ar­tış­lar ne­de­niy­le yük­se­le­cek. 2014’ün 2.altı aylık döneminde  Tür­ki­ye için kri­tik bir yıl ola­ca­ğı, kü­re­sel risk­le­rin ya­nı sı­ra si­ya­set baş­ta ol­mak üze­re yur­ti­çin­de ya­şa­na­cak ge­liş­me­le­rin eko­no­mik kı­rıl­gan­lı­ğı ar­tı­ra­ca­ğı kay­gı­la­rı­nın ço­ğal­dı­ğı ifa­de edi­len ana­liz­de, “Re­el sek­tö­rün dış borç yü­kü dik­ka­te alın­dı­ğın­da dö­viz kur­la­rın­da­ki yük­se­liş­ler bi­lan­ço­la­rı olum­suz et­ki­le­ye­cek, üre­tim ma­li­yet­le­ri­ni ar­tı­ra­cak­tı­r” tes­pi­tin­de yer ve­ril­di.