Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karabük Havaalanı Projesi Bir Başka Bahara.!!

  Karabük Üniversitesi bünyesinde

 

Karabük Üniversitesi bünyesinde Sivil Havacılık Yüksekokulu için 2013 yılında YÖK’den olur çıktıktan sonra  Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, kent içinde önemli olan  Havaalanı Projesi için çalışmalar başlatmıştı..

Temmuz 2013 ayı içinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden gelen uzmanlar, dönemin KBÜ Rektörü  Prof. Dr. Burhanettin Uysal ile birlikte havaalanının yapılması düşünülen alanda ilk fizibilite çalışmalarını yapmışlardı…

Karabük’te yapılacak olan Havaalanı Projesi için en uygun yerin seçildiğini belirten Ulaştırma Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü Proje Şube Müdürü Erdem Şentürk, “Bugün buraya Karabük Üniversitesi’nin yazılı talebi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Alt Yapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden geldik. Üniversitenizde kurulan Sivil Havacılık Yüksekokulu bünyesinde aynı zamanda da yangın söndürme araçlarının ve hava ambülanslarının da kullanabileceği havaalanı tasarlamak adına çalışmalar yürüttük. Havaalanı yapılacak sahayı gezdik ve yer analizi yaptık. Bunun sonucunda yapılacak olan büro çalışmaları neticesinde hazırlanan rapor Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a arz edilecek ve proje ile ilgili çalışmalara devam edilecektir. Havaalanı için gerçekten Karabük’ün en uygun alanı seçilmiş, bunun ötesinde bir alan olacağını da tahmin edemiyoruz. Alan içinde uçak kalkış ve inişine göre en uygun yerin tespitini gerçekleştirerek fizibilite çalışmalarını sürdüreceğiz” demişti..

Karabük’e havaalanın yapılması ile birlikte Karabük’ün ve çevresinin vizyonun değişeceğini vurgulayan dönem Rektörü  Prof. Dr. Burhanettin Uysal’da , “Karabük’ün bilim, sanayi, sanat ve sportif alanlarda daha da ileriye gidebilmesi için bir havaalanına ihtiyacı var. 5 yıl gibi uzun süren bir çalışmanın sonucunda açmış olduğumuz Sivil Havacılık Yüksekokulu ile hayallerimize bir adım daha yaklaşarak, bugün Havaalanı Projemizin ilk çalışmalarını başlattık. Amacımız çalışmaları çok kısa sürede sonuçlandırarak havaalanının inşaatına başlamaktır” ifadelerinde bulunmuştu..

Ağustos 2014 ayında ise AK parti  Karabük İl Başkanlığında yine dönemin  İl Başkanı Timurçin Saylar ile birlikte gazetecilere açıklamalarda bulunan Dönemin Milletvekili Osman Kahveci, “Karabük’te biliyorsunuz üniversitemizin Havacılık Yüksek Okulu kurulmasının paralelinde bunun önemli unsurlarından bir tanesi de havaalanları yani hem eğitim görülmesinde hem de Karabük’ün küçük çapta ihtiyaçlarının görülmesi anlamında önemli bir tesisi Karabük’e kazandırmak olacak” açıklamasını yapmışlardı

İlerleyen süreçlerde Orman İşletmesi ve KARDEMİR AŞ ne ait arsaların kullanım hakkı için resmi yazışmalar yapılmış, Karabük Milletvekili M.Ali Şahin’de devreye sokularak  ilgili  Bakanlıktan orman alanlarının KBÜ ye devri sağlanmıştı.

16 Mart 2017 tarihinde ise Karabük Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Uçuş Eğitim Pisti’nin yapımını üstlenen Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı iş adamı ile KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat arasında iş birliği protokolü imzalanmıştı.

Karabük Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu binasında bulunan Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerekleşen törende 30 metre genişliğinde bin 250 metre pist uzunlu bulunan eğitim pistinin yapımı için imzalar atıldı. İmza töreni öncesi açıklamalarda bulunan Rektör Refik Polat, Karabük’te yıllardır konuşulan bir havaalanı mevzusu olduğunu ve inşallah bu şehrin medarı iftiharı olan Şefik Dizdar ile havaalanı konusunu çözüme kavuştuğunu söyledi.

Polat, “ Şefik amcamızda bizim Sivil Havacılık Yüksek Okulunun eğitim pisti olarak tasarlanan havaalanını üstleneceğini bizlere bildirmişti. Bizde bu konuda protokol hazırladık. Resmi işleri Karabük Üniversitesine ait olmak üzere yapım ve işletim koşulları kendisine ait olacak. Kendisine bu desteği için çok teşekkür ediyorum.” Açıklamalarında bulunmuştu..

2013 ila 2017 arası yaşanan tüm bu gelişmeler sonrası ise Karabük’e seçim döneminde  ve sonrasında AK parti kongresi için  gelen Başbakan Binali Yıldırm’da “Karabük’e havaalanı pistinin  İş adamı Şefik Dizdar’ın yapacağı konusunda bilgilendirilmiş kendisi de “Hayırlı Olsun” pist yapılır sonrası kolay müjdesi vermişti.  

 

KARABÜK 5 SENEDİR DOĞRU BİLGİLENDİRİLMEMİŞ GİBİ.!!

Karabük havaalanı kontrollü olacak, yok kontrolsüz olacak, 1200 metre pist yeter yok yetmez, burası rantabl değil hayır iş yapar tartışmaları ile geçen 5 sene sonra gelinen son nokta ise havaalanının yapılmasının artık imkansıza doğru gittiği ve Karabük Belediye başkanı Rafet Vergili’nin 5 sene önce söylediği “ Oraya havaalanı yapılamaz,yapamazlar, Eflani girişi Eşek düzü diye bilinen yer uygun, oraya adam gibi bir havalimanı yapılsın” söylemleri doğrulanmaya başlandı.

Özellikle Başbakan Binali Yıldırım’ın son Karabük ziyaretinde iş adamı Şefik Dizdar ile görüşüp  “biz Bakanlıkta ki çalışmaları hızlandıracağız” anlamında ki ifadeleri sonrası  gözler KBÜ ile İş adamı arasında yapılan sözleşmeye çevrilmişti.

 

130 MİLYONU BULAN PROJE KORKUTTU MU?

İlgili Bakanlığın teknik keşif bedeli çalışmaları sonrası standartlara uygun, bir pistin yapılabilmesi için 130 milyon dolayında bedellerin belirlenmesi ile konuya yakın kaynaklar, “ ben bu pisti yaparım diyen iş adamı Şefik Dizdar’ın bu rakamları karşılayıp karşılamayacağı merak konusu ayrıca teknik olarak 1200 metrelik pist alanın yeterli olmaz, 100-120 kişilik uçaklar nasıl inecek,nasıl  manevra yapılacak,  Dünya da bunların standartları var” şeklinde görüş belirtmeye başladılar.

Karabük havaalanın başka bir bahara kaldığına dikkat çeken aynı kaynaklar, Havaalanı buraya yapılamaz/yapılmaz görüşünün hakim kılınmaya başlandığını, bu projenin de yılan hikayesine döndüğünü belirtiyorlar..

Projenin uygulanabilirliği konusunda bilimsel çarpıtıcı açıklamaların yapılmadığına dikkat çeken uzmanlar ise ” Havaalanı için Karabük’te daha uygun alanların kullanılması gerek” anlamında açıklamalar yaparlarken KBÜ nünde bu konu hakkında çok istekli olmayışı yanı sıra iş adamının 130 milyonu bulacak pist çalışması için kaynak aktarmasının  zaten mümkün görülmediğine vurgu yaparak , Havaalanı projesinin uygulanamaz olduğunu söylüyorlar.

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO