Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KARABÜK ÜNİVERSİTESİNDEN HABERLER

KBÜ’de “Miras Kentlerden Öğrenmek,

KBÜ’de “Miras Kentlerden Öğrenmek, Geleceği Tasarlamak” Erasmus+ BIP Projesi

Batı Karadeniz Bölgesinde Paphlagonia ve Btinya olarak adlandırılan bölgelerdeki kentlerde uygarlığın izlerini keşfetmek “Miras Kentlerden Öğrenmek, Geleceği Tasarlamak” temalı Erasmus+ Blended Intensive Programmes (BIP) kapsamındaki proje Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde başladı.

Karabük Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Erasmus+ BIP kapsamındaki projeyle Litvanya, Romanya, Almanya ve Hırvatistan’dan Karabük’e gelen 5 öğretim üyesi  ve 15 öğrenci 6-10 Mayıs 2024 tarihlerinde Hadrianapolis, Safranbolu Yörük Köyü, Amasra Tieos bölgesi ele alınacak.

Erasmus+ BIP projesi ile Anadolu’nun Batı Karadeniz Bölgesinde M.Ö. 1200’lü yıllarda “Paphlagonia” ve “Btinya” olarak adlandırılan bölgelerdeki kentlerde bu uygarlığın izlerini keşfetmek, bu kentlerin kuruluş modellerini incelemek, tespit edilen durumlardan çıkarımlar yapmak ve bu yerleşim alanlarının mevcut koruma sorunlarını gözlemlemek, öğrencilerin sürdürülebilirliği için hayal kurmalarını sağlamak ve bu hayalleri tasarımlarında kullanmalarını sağlamak amaçlanıyor.

Atölye çalışmaları “Miras Şehirlerinde Sürdürülebilir ve Ekolojik Tasarım”, “Miras Şehirlerinde Erişilebilirlik/Hareketlilik”, “Heritege Şehirlerinde Yenilikçi Tasarım” olmak üzere üç ana tema altında yürütülecek.

Erasmus projesi hakkında bilgi veren Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aysun Özköse, “Miras kentlerinden öğrenmek ve bunu sürdürülebilir planlamada kullanmak amacıyla yoğunlaştırılmış bir eğitim programı başlattık. 17 ve 24’ünde toplamda bir hafta yüz yüze ve ardından iki hafta online olarak devam ettik. Miras kentlerini öğrenmek ve sürdürülebilir planlamada kullanmak isteyen Litvanya, Romanya, Almanya ve Hırvatistan’daki üniversitelerden öğretim üyeleri ve öğrenciler katılmaya gönüllü oldu. Proje kapsamında hem alan çalışmaları yürütecek hem de öğrencilerin miras kentlerinden başlayıp Safranbolu olmak üzere arkeolojik alanlar ve kentsel alanlar Amasra, Zonguldak, Hadrianapolis ve Yörük Köyü gibi farklı nitelikteki kültürel miraslardan ne hissettiklerini, ne öğrendiklerini ve hangi sorunları hissettiklerini değerlendirecekler” dedi.

Özköse, turizmin getirdiği sorunların ele alınacağını ve bu bölgeler için öneriler ve projelerin sunulacağını dile getirerek, “Yüz yüze eğitim olan workshop ve tartışma ortamlarında katılımcılar, kısa sürede projeler üretecekler. Dört ülkeden gelen öğrenciler, aynı zamanda Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi öğrencileriyle ortak grup çalışmaları yapacak ve elde ettikleri fikirleri sunacaklar. Üniversitemiz, uluslararası ilişkiler alanında sağladığı destekle katılımcıları İstanbul’dan alıp buraya getirdi ve konaklamalarını sağladı. Değerli bilim insanları, Üniversitemiz dışından da destek sağlayarak konferanslar verdi. Böylelikle elimizdeki imkanları iyi tanıtarak katılımcıların kafalarında olumlu anılar ve fikirler bırakmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Program 10 Mayıs’ta sona erecek.

 

KBÜ İle Taşkent Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Arasında İş Birliği Protokolü

Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilen “1 st Forum of Rektors from World Universities of Applied Sciences”ta (1. Dünya Uygulamalı Bilimler Üniversiteleri Rektörleri Forumu) Taşkent Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

 

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Taşkent Uygulamalı Bilimler Üniversitesi tarafından düzenlenen “1 st Forum of Rektors from World Universities of Applied Sciences”na Karabük Üniversitesini temsilen Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Solmaz ve KABÜSEM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Oğuzhan Menemencioğlu’nun yanı sıra Almanya, Litvanya, Estonya, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Hindistan ve Türkiye’den çeşitli üniversitelerin rektörleri, uygulamalı bilimler alanında akademisyenler ve özel sektör temsilcileri katıldı.

Toplantıda Solmaz, Karabük Üniversitesinin Uygulamalı Bilimler alanındaki faaliyetleri ve uluslararasılaşma politikası hakkında bilgiler verdi.

Ayrıca Türkiye’de ilk kez 2-3 Mart 2024 tarihlerinde düzenlenen Türkiye’nin ve dünyanın ilk Sosyal Bilimler Festivali Sosyalfest hakkında bilgi paylaştı.

Özbekistan devlet televizyonu ile de röportaj gerçekleştiren Solmaz, Karabük Üniversitesi ile Özbekistan üniversiteleri arasındaki iş birlikleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

Toplantıda Taşkent Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı ve diğer üniversitelerle iş birliği imkanları değerlendirildi.

Menemencioğlu ise Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin eğiticilere ve öğrencilere yönelik olarak açtığı kurslar hakkında bilgi vererek ileriye yönelik kurslarla ilgili temaslarda bulundu.

 

KBÜ’lü Öğrencilere İTÜ Robot Olimpiyatlarında Üçüncülük Ödülü

Karabük Üniversitesi Robot Kulübü, İstanbul Teknik Üniversitesi tarafından 16.’sı düzenlenen Uluslararası İTÜ Robot Olimpiyatlarında, “Çizgi İzleyen” kategorisinde yaptıkları robot ile üçüncülük ödülünü almaya hak kazandı.

 

İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Kulübü (İTÜKON) tarafından düzenlenen 16. Robot Olimpiyatları (İTÜRO), 2-4 Mayıs 2024 tarihleri arasında İTÜ Ayazağa Yerleşkesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Üç gün boyunca süren etkinlikte, katılımcıların geliştirdikleri robotlarla yedi ayrı kategoride gerçekleştirdiği yarışmaların yanı sıra, robotik bilimi üzerine panel, sergi ve atölye çalışmaları da yer aldı.

Düzenlenen Uluslararası İTÜ Robot Olimpiyatlarına, Karabük Üniversitesi ve Karabük Gençlik Merkezi destekleri ile katılan Karabük Üniversitesi Robot Kulübü (KAROT), Trafik kategorisinde 2, Çizgi İzleyen Kategorisinde 4, Mini Sumo kategorisinde ise 4 çalışma ile yarışmaya katılım sağladı.

KBÜ Teknoloji Fakültesi Mekatronik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Raif Bayır danışmanlığında Robot Kulübü üyeleri Onur Oflu, Seyyit Muhammet Genç, Ramazan Danacı, Aslan Aslan ve Takım Kaptanı Safa Özdemir, “Çizgi İzleyen” kategorisinde yaptıkları robot ile yarışmayı en az hatayla en kısa sürede bitirerek üçüncülük

Web Tasarım & SEO: Best4SEO