Öğrenci kabul etmeyi planlıyor
Karabük Üniversitesi ( KBÜ ) Büyümeye devam ediyor..
Tabi sıkıntılarda büyüme oranında oluyor.
KBÜ nin son 2 yıldır yaşadığı en büyük sıkıntı Prof.Dr Burhanettin Uysal Ay Yıldızlı stadyumunun kayması oldu..
Rektör Prof.Dr Refik Polat “Her yerimiz kayıyor” derken çoğumuz güldü geçti. Oysa o lafın altında çok doğru olan ‘toprak kayması’, özellikle KBÜ Ay Yıldızlı stadyum bölgesinin toprak yapısı ve bölgenin erozyon yapısı yıllardır konuşulur bilinir bu kentte..
Stadyumun son halini gözümüz ile gördük dün.
Oradan Prof.Dr.Refik Polat hocamızın yanına geçtik.. Öğrendik ki TOKİ ile yapılacak protokolle fore kazıklar en kısa süreçte yeniden atılacak… Biraz olsun rahatladık..
Refik Polat hocamıza, bu sene öğrenci sayımız nasıl olacak,planlamamız ne diye sorduk, yeni bölümler düşündüklerini Sosyal Bilimler Yüksek okulunu da bu dönem açacaklarını,çalışmaların devam ettiğini anlatarak YÖK bu konuda açıklama yapmadı ancak planlamalarımız 9.500 dolayında dedi..
KBÜ her geçen gün kendi içinde büyüyor. Sıkıntıları da tabi ki paralelinde büyüyor..Herşeyden öte öğretim görevlisi konusunda, personel konusunda sıkıntılar var hissediliyor sorumuza da Refik Hocam samimiyetle net cevap verdi..
“Olmaz mı, ancak herkes kendi çocuğunun,akrabasının işi olsun gerisi tufan diyor,oysa bize kadronun dolması değil, bilimselliğe, derse, niteliğe sahip hocalar lazım bu konuda da doğrusu sıkıntı yaşıyoruz “ şeklinde yanıt verdi..
“İşi olmayan, basın yoluyla ince ince mesajlarda veriyor” dedi gülerek, ama Refik Hocamızı biz iyi tahlil ettiğimizi tahmin ediyoruz, bu konularda prim vermeyeceğini de net biliyoruz..
Üniversite içinde yoğun bir çalışma var. Rektörlük binası yeniden modernize ediliyor, Fakültelerin yerleri yeniden dizayn edilmiş, bir hareket var genelde ve Polat hocamızın aklında birde Öğrenci İşleri binasını ayırıp öğrencilerin daha rahat ulaşım sağlayacağı bir bina var..!!
Sohbetimiz arasında Havaalanı pistimizin hangi aşamada olduğunu sorduk, plan,proje çalışmalarını tamamladık, ama biliyorsunuz o alan Orman İşletmesine ait, Kardemir’in var bir bölüm izin yazılarımızı yeniden yazdık, bu süreçleri bekliyoruz, zaten Şefik bey ile de halen protokol yapmadık onu da kamuoyu ile paylaşırız, ama pist çalışmasını yakın zamanda başlatırız inşallah” dedi..
Bu arada birde güzel bir çalışmadan daha bahsederek, “Bakın ülkemize savaş mağduru olarak Suriye’li-Irak’lı Vb gibi ülkelerden gelen yabancılara bakın hepsi İngilizce biliyor biz bu konuda bir eğitim çalışması yapalım istiyoruz Karabük’lü esnaflar, Safranbolu-Karabük taksi-otobus sürücüleri dahil geniş bir kitleye en azından anlayıp kendini ifade edecek bir İnglizce öğrenmesini sağlamak istiyoruz” dedi..
İşte hep diyoruz ya KBÜ Karabük’ün lokomotifi olmalı diye bu çalışma/projede gerçekten güzel düşünülmüş dileriz uygulaması başarılı olur..
Son olarak Yabancı öğrencilerin Karabük’e kazanımı konusunda projeler üretilmeli hocam ne düşünüyoruz dedik, çok olumlu bir cevap daha aldık..
Konu üzerinde nasıl hassas bir proje ürettiğini gördük Hocanın.. Müthiş akılcı bir proje üzerinde çalışıyor ve sanırım bu konuda destek vermek gerekiyor hem siyasi, hem sosyal, maddi-manevi..
Kısacası KBÜ büyümeye devam ediyor..
Kardemir ile entegre çalışmalarına da yeniden hız vermişler bu arada ve önümü de ki günlerde yapacakları bir yurt dışında Üniversite ile 15 milyon Ton/yıl üretim yapan bir DÇ işletmesinin ortaklaşa çalışmalarını yerinde inceleyeceklerini öğrendik…
Bu bilimsel çalışmalar bu kentin ufkunu aşacağı kesin…
KBÜ Büyümesine devam ediyor tabiki KARABÜK’TE bu büyümeden nasibini alıyor..