Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBÜ ISO TESCİLLİ….

Demir Çelik Enstitümüz ISO

301115dce

Demir Çelik Enstitümüz ISO 9001:2008

Kalite Yönetim Sistemi Belgesi Alarak

Yaptığı Çalışmaları Tescilledi

Türkiye’nin İlk ve Tek Demir Çelik Enstitüsü olma özelliği taşıyan Karabük Üniversitesi Demir Çelik Enstitüsü ISO 9001:2008 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi sahibi oldu.

 

Üniversite Demir Çelik Enstitüsü almış olduğu Kalite Yönetim Sistemi Belgesi ile yaptığı çalışmaları tescilledi.

 

Demir Çelik Enstitüsü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Memiş Işık’la konuya ilişkin gerçekleştirmiş olduğumuz röportajda şunları dile getirdi: “Enstitümüzde kalite ilgili çalışmalar kurulduğu günden bugüne kurgulanmış bir süreç. Süreç devam ederken kalite ile ilgili yaptığımız işlerin başka kişilerce doğrulanması gerekiyordu. Biz Enstitümüzde yaptığımız işleri standartlara ve uluslararası düzeye uygun şekilde yapıyoruz. Bu işleri doğru yaptığımızı kişilerin veya kurumların doğrulaması gerekir. Bunların çıktıları da kalite ve akreditasyon belgeleridir. Kalite sistemi üst yönetimden en alt çalışana kadar bir ekip işidir. Üst yönetimde çalışmalarımıza çok büyük destek verilmektedir. Sürekli gelişim, sürekli değişim, sürekli büyüme gerekiyor. Bunları nasıl sağlayacağız? Bu sistemin çıktıları ile doğrulamamız lazım. Biz geçmişte eksik yönlerimiz nelerdi ve şimdi o yönlerimizi tamamladık mı? İşte bunların en önemli çıktıları kalite belgeleridir.Dolayısı ile biz bu belge ile Uluslararası standartları sağlamış olduk ve bunu belgeledik. Bu belge ile enstitümüzde yaptığımız işleri belirli standartlara veya belirli normlara göre doğru yaptığımızın bir belgesi oldu. İçeride bir sisteminiz yoksa bu belgeyi doğrulama şansınız yoktur. Biz uyguladığımız sistem gereği bu belgenin istemiş olduğu şartların tamamını sağlamış bulunmaktayız.”

 

Örnek vererek röportajına devam eden Işık  sözlerini şöyle tamamladı : “Cihazlarımız doğru ölçüyor mu? Elemanlarımızın eğitimi yeterli düzeyde mi? Herhangi bir sorun oluştuğu zaman bunu nasıl çözüyoruz? Biz bu sorulara karşı bulduğumuz cevaplara düzeltici-önleyici faaliyet diyoruz. İşte biz bunları nasıl yaptığımızı belgeleyebiliyoruz. Bu belge Enstitümüzün hem uluslararası tanınırlığını, hem de üniversitemizin bu anlamda kalite ile ilgili çalışmalarının devam ettiğini gösteriyor. Yapılan testlerle, projelerle, ortak çalışmalarla endüstriyel uygulamalara da destek veriyoruz. Bu çalışmalarla hem özel sektör kazanıyor hem de akademisyenlerimiz yaptığı çalışmalarla kendini geliştirmiş oluyor. Bu belge mutfağımızın düzgün kaliteli bir yemek yaptığını belgelemiş oluyor. Yaptığımız yemeklerinde lezzeti gurmeler tarafından değerlendirilmesini yapılan akreditasyon çalışması olarak örnek gösterebiliriz. Bu belge ile düzgün iş yapılabilir diyoruz, akreditasyonla da yemeği tescil etmiş oluyoruz.

Bu çalışmalarla birlikte kalite çalışmalarımız devam etmektedir. Toplam 4 laboratuvar 8 deneyde akredite olduk. Bunlar: Sertlik, kalıntı-gerilme-Statik-Dinamik laboratuvarımız. Diğer laboratuvarlarımız da bazı deneylerimiz şuan devam ediyor. Çalışmalarımız devam ederken kamu ya da özel birçok kuruma numune gönderiyoruz. 4 testte daha akredite olacağız. Bazı deneylerin süresi de 17-20 gün arasında değişmektedir. Deneylerin süreleri tamamlandığı zaman kapsam genişletmiş olacağız. Yorulma ile ilgili bir deneyimiz var ve bunu yurt dışında yapan tek kurum biz olacağız. Biz bu testleri yapınca hem sanayi ile ilgili uygulamalara, hem de bilimsel ve akademik çalışmalara destek olacağız. Bunun en önemli yanı kendimizi geliştiriyoruz ve Demir Çelik Sektörünün ihtiyacı olan katma değeri yüksek ürünlerle burada çalışma yapabileceğiz. Hatta daha büyük çaplarda yapabildiğimizi gözlemlemiş olacağız ve özel ürünlere sektör yoğunlaşmış olacak. Burada ARGE çalışmalarını yapacak ve destek vereceğiz. Ülkemiz, Bölgemiz, üniversite ve enstitü olarak güzel çalışmalara imza atacağımıza inanıyorum.”