Karabük Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından “Sigorta Sektöründeki Kariyer Gelişimi” semineri düzenlendi.
Karabük Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından öğrencileri iş dünyasıyla buluşturmak amacıyla düzenlenen “Sigorta Sektöründeki Kariyer Gelişimi” seminerinde Sigorta Koleji Sahibi ve Eğitim Koordinatörü Ömer Faruk Gülbahçe, Sigorta Shop, Sigorta Jobs ve Birleşik Sigortacılar Sigorta Brokerliği’nin Kurucusu Ömer Durşen ve Birleşik Kurumsal A.Ş’nin Kurucusu ve Sigorta Jobs İcra Kurulu Başkanı Gökçe Kutluk öğrencilerle buluştu.
Karabük Üniversitesi Hamit Çepni Konferans Salonu’nda düzenlenen “Sigorta Sektöründeki Kariyer Gelişimi” seminerinde Sigorta Koleji Sahibi ve Eğitim Koordinatörü Ömer Faruk Gülbahçe, Sigorta Shop, Sigorta Jobs ve Birleşik Sigortacılar Sigorta Brokerliği’nin Kurucusu Ömer Durşen ve Birleşik Kurumsal A.Ş’nin Kurucusu ve Sigorta Jobs İcra Kurulu Başkanı Gökçe Kutluk, sektörde yaşanan gelişmeler hakkında bilgilendirme yaparak, sektörel tecrübelerinden söz etti.
Sigorta Koleji Sahibi ve Eğitim Koordinatörü Ömer Faruk Gülbahçe, Sigorta Koleji faaliyetlerinden söz edeceğini belirterek, “Aktüerya ile Bankacılık ve Finans Bölümü öğrencileri bugün bizi dinliyorlar. Oradaki faaliyetlerimizi anlatacağım. Sigorta sektöründe işin mutfağından bahsedeceğim kendilerine. Genç Girişimciler Kulübünün daveti olduğu için ileride hem şu anki akademik hayatlarında hem de mesleki olarak iş hayatına atıldıklarında faydalı olacağını düşündüğüm birkaç tecrübemi paylaşacağım. Bazı tavsiyelerde bulunacağım” dedi.
Sigorta Jobs ve Birleşik Sigortacılar Sigorta Brokerliği’nin Kurucusu Ömer Durşen, sigorta sektörüyle alakalı bir girişimcilik modelinden söz edeceklerini söyleyerek, “Umarım buradaki arkadaşlarımız da bu modelden en azından bir şekilde faydalanırlar ve aslında çok ciddi insan kaynağı ihtiyacı olan sigorta sektörüne onları katmış oluruz. Biz sigorta sektöründeki faaliyetlerden bahsedeceğiz. Genel olarak bu sektörün kapasitesini ortaya koymaya çalışacağız. Bu sektörde aslına baktığınızda üniversiteden çıktıktan sonra birçok öğrencinin asıl en önemli sıkıntısı kendi girişimini kurmak açısından sermaye ve regülasyon. Çeşitli sertifikalar, bununla ilgili uzmanlıkların zaman içerisinde edinilmesi gerekiyor. Bizim bulduğumuz modelde bu regülasyon süreçleri çok hızlı ilerliyor. Kendi işletmeni kurmak veya bir girişim üzerinde bir iş yapmak için aslında gerekli olan sermaye ihtiyacını biz minimize ediyoruz. Bunlardan bahsedeceğiz. Nasıl daha hızlı başlangıç yapabiliriz veya Startup dediğimiz, kendine ait, kendine özgü bir iş modeli oluşturma kısmında da ne gibi örneklerle aslında sigorta sektöründe işler yapılabilir, bunları konuşacağız” diye konuştu
“Sigorta Sektöründeki Kariyer Gelişimi” semineri sertifika takdimi ile sona erdi
KAYNAK; Editör: Arş. Gör. Fatma Sena YAMAN / Haber: Yasin ALDEMİR/ Fotoğraf: Cihan KILIÇARSLAN/ Kamera: Mehmet Furkan KARABULUT