Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MEDİKAR’DA RADYOLOJİ VE KARDİYOLOJİ YENİLENDİ

MEDİKAR RADYOLOJİ BİRİMİNE YENİ

IMG_4412

MEDİKAR RADYOLOJİ BİRİMİNE YENİ KAN

Medikar Hastanesi Batı Karadeniz bölgesinin marka değeri olurken, Radyoloji uzman doktor kadrosunu da güçlendirmeye devam ediyor.

Kadrosuna yeni dahil ettiği Radyoloji Uzmanı Dr. Harun Arslan  Radyoloji birimi olarak  Özel Medikar Hastanesinin  yeni, modern ve güçlü  bir tekno parka sahip olduğunu  belirterek  şöyle dedi;  ”Medikar hastanesi  bir çok hastanede bulunmayan en son teknoloji radyolojik cihazlara sahip.  Bu imkanları kullanıp aynı gün çekim aynı gün raporlama çalışma modeli ile Karabük ve bölge halkının ihtiyaçlarına hızlı ve doğru cevap vermeye, tanı ve tedavilerine büyük katkılar sağlamaya devam edeceğiz” 

MEDİKAR  KALP  SAĞLIĞI ÜNİTESİNE YENİ KALP

VE DAMAR CERRAHİSİ UZMANI

 

GÖGÜS HASTALIKLARI UZMANI DR-horz

Karabük Özel Medikar Hastanesi, Genel Müdürü ve aynı zamanda Başhekimi olan Op. Dr. Ziya Boyacıoğlu  “Kalp ve Damar Cerrahisinde bölgemizde söz sahibiyiz ve bunu daha da ileri taşımak istiyoruz. Bu amaçla yeni tecrübeli, iddialı bir Kalp Damar Cerrahı olan Op. Dr. Ümit Dumanı kadromuza dahil ettik. Bölgemize ve doktorumuza hayırlı olsun” dedi.  

 15 Ağustos 2016 günü itibari ile göreve başlayan Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op.Dr. Ümit Duman” İhtisasımı Hacettepe Üniversitesinde yaptım.7 yıl İstanbul Amerikan Hastanesinde görev yaptıktan sonra, İstanbul Acıbadem Hastanesinin  Kalp ve Damar Cerrahisi bölümünün kuruluşunda görev aldım. Daha sonra sırasıyla İstanbul Bahçelievler Medikal Park Hastanesi, İstanbul Alman Hastanesi, İstanbul Medistate  Hastanelerinde çalıştım. Medikar Hastanesinin gelecek projeleri ve vizyonundan etkilendim. Bunca deneyimimi, Kalp kapak tamiri, Açık Kalp Ameliyatı, Çocuk Kalp Cerrahisi, Varis Cerrahisi ve Tedavisi, Periferik  Damar Cerrahisi konularında yenilikçi, modern, kaliteli yaklaşımlarla Karabük ve Bölge halkımıza hizmet ederek aktaracağım” ifadelerinde bulundu

YAZIN ASTIM ATAKLARI SORUN OLMASIN

astım dikkatMedikar Hastanesi Göğüs hastalıkları uzmanı Dr. Elif Reyhan MollarecepAstım nefes darlığı ataklarının ve aralarda şikayetsiz dönemlerin olduğu bir rahatsızlık olduğunu belirterek” konu hakkında kamuoyuna şu bilgileri verdi;

“Ülkemizde yetişkinlerin de yüzde 5’inde görüldüğünü düşünürsek hiç de azımsanmayacak sıklıkta olduğunu görmekteyiz. Toz, sigara dumanı, keskin kokular, kimyasal maddeler, egzoz gazı ve stres gibi etkenler astımı tetikleyen en önemli faktörlerdir. Bununla birlikte sıcak yaz aylarında nem oranının artmasıyla nefes darlığı şikayetinde artış görülebilmektedir. 

Nem oranı % 60’ı geçtiği zaman dışarıya çıkmayın!

Astım hastalığının belirtileri arasında göğüste hırıltı, hışıltılı solunum,  nefes darlığında artma, öksürük, göğüste tıkanıklık ve baskı hissi yer almaktadır. Havaların ısınmasıyla birlikte nem oranında artış olması da solunum yollarındaki hassasiyeti arttırarak şikayetlerin daha da belirginleşmesine yol açabilir. Alerjik yapıya sahip olan astım hastalarında ise, nemli ortamlarda ev tozu akarlarının daha sık bulunması ayrı bir risk oluşturur. Özellikle hava sıcaklığının 30ºC üstünde ve nem oranının %60’tan fazla olduğu zamanlarda, astım hastalarının açık havaya çıkmayarak serin ve kapalı ortamda bulunmaları önemlidir. En riskli olan ve özellikle dikkat edilmesi gereken saatler sabah 10.00 – öğleden sonra 17.00 saatleri arasıdır. 

Hastayı rahatlatacak ama en önemlisi tedavi edecek ilaçların planlaması önemlidir

Astımın kontrol altında olup olmadığının anlaşılabilmesi için poliklinikte göğüs hastalıkları uzmanı tarafından “Astım Kontrol Testi” uygulanmaktadır. Böylelikle kişinin şikayetlerin ne sıklıkta olduğu, ne kadar sıklıkta kurtarıcı ilaç kullandığı, kullandığı ilaç dozları ile hastalığın düzeyi ve kontrol altında olup olmadığı belirlenmekte ve buna göre kişiye özel tedavi uygulanabilmektedir. Hastalara kontrol edici ve tedavi edici olmak üzere iki grup ilaç önerisinde bulunulmaktadır. Kontrol edici tedavi sadece şikayetlerinin arttığı zaman hastayı rahatlatmak için verilir. Dönemsel olarak doz miktarı değişen ilaç kullanımları ile tedavi sağlanmaktadır. Astım hastalığında en az sayıda ve en düşük dozla alınan kortizon ilaçlarıyla kontrolü sağlamak ve atak sıklığını en az indirmek hedeflenir.

Kilo alma kaygısı ile ilaç tedavisi aksatılmamalıdır

Astım hastalığının kontrolünde ve tedavisinde kullanılan ilaçların hekimin önerdiği dozda ve sürede yapılması gerekmektedir. İlaç tedavisi ile şikayetleri azalan hastaların yaptığı en büyük hata, artık iyileştiklerini düşünüp tedaviyi yarım bırakmaktır. Oysa ki kronik bir rahatsızlık olan astım ömür boyu tedavi almayı gerektirebilir. Kişi zamanından önce iyileştiğini zannedip tedaviyi sonlandırdığında tekrar bir astım atağı geçirme riski ile karşı karşıyadır. Eğer tespit edilmiş bir alerjene karşı hasssiyetdurumu söz konusu ise, bu alerjen ile maruziyeti en aza indirmek adına gereken tedbirleri almak ve bu yönde yaşam değişiklikleri yapmak tedavide önemli rol oynar. Astım hastalarında vral ya da bakteriyel enfeksiyon riski arttığından bu hastalıklara karşı aşılama ile ilgili olarak mutlaka takip eden uzman hekimden görüş almalıdırlar.  Birçok hasta tedavide kullanılan ve kortizon içeren bu solunum ilaçlarının kilo aldırdığını düşünmektedir. Halbuki, astım ilaçlarının içerdiği kortizon miktarı mikrogram düzeyindedir. Tedavi için alınan bu ilaçlar direkt olarak akciğerlere uygulandığından diğer vücut sistemlerine karışmaz. Böylelikle ağızdan alınan, enjeksiyonla ya da damar yolundan verilen kortizon ilaçlarında görülen yan etkiler, solunum yoluyla alınan astım ilaçlarında görülmez. Kilo alımı dahil olmak üzere, tansiyonda ya da kan şekeri düzeyinde yükselme, vücutta ödem gibi yan etkiler oluşmaz.Astım hastaları yaz tatilinde nem oranı yüksek olmayan bölgeleri tercih etmelidir. Otelde konaklamalarında odaların da alerjenlerle karşılaşmama bakımından doğru seçilmesi önemlidir. Örneğin, odada halı bulunmaması, yastıkların kuş tüyü olmaması, yüksek kalitede hava filtreleme sistemi bulundurması, sigara içilmeyen oda tercih edilmesi önemlidir. Ayrıca tatile çıkmadan ilaç planlamalarının da yine takip eden göğüs hastalıkları uzmanı kontrolünde doğru bir şekilde yapması gerekir.”

Web Tasarım & SEO: Best4SEO