Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Sizin için en doğru masaj hangisi?

Stresten kurtulmak mı istiyorsunuz?

Stresten kurtulmak mı istiyorsunuz? Ağrılardan mı şikayetçisiniz? Duruşunuzda bir problem mi var? Masajdan maksimum faydayı sağlamanız için, yaşadığınız soruna uygun bir masaj yaptırmanız gerekiyor

OCEAN spa merkezi yetkilileri,  stres ve gün içinde ki ağrılardan kurtulmak amacıyla yaptırılan masajın; tam 160 farklı türü olduğunu ifade ederek, bu masaj türleri içinden  hangisinin sizin için en doğrusu olduğunu bulmak gerek diyorlar.

İşte bu masajların hangi sorunlara iyi geldiği konusunda verilen bilgiler

 

TAI MASAJI
Temel yapısını Hint ve Çin tıbbından alan bu masajda; vücut bazı özel hareketlerle geriliyor. Masörler belli noktalara baş parmaklarıyla, elleriyle ve ayaklarıyla basınç uygulayarak vücudun enerji akımını canlandırıyor. Thai masajı ile vücuttaki stres azalıyor.

SIRT MASAJI
Kamburlaşma, yanlış oturma pozisyonları, uzun süre ayakta durma, kasların gerilmesine ve düğümlenmesine neden oluyor. Bu masaj türü, kasları gevşeterek acı ve ağrıları hafifletiyor.

İSVEÇ MASAJI
Bu masaj türü; genel bir gevşeme sağlamak, kan ve lenf dolaşımını hızlandırmak, kaslardaki gerginliği azaltmak amacıyla uygulanıyor. Masaj yağlarının kullanıldığı terapinin ideal süresinin 60 dakika olması gerekiyor.

ANTİ SELÜLİT MASAJI
Vücutta selülite yol açan ödem ve toksinlerin atılmasını, dolaşım sisteminin düzenlenmesini ve selülitin neden olduğu şekil bozukluklarının onarılmasını sağlıyor.

DERİN DOKU MASAJI
Kronik ağrılara, duruş problemlerine ve kronik kas gerginliklerine çok iyi geliyor. Bu masaj türü yağla uygulanıyor.

AROMA TERAPİ MASAJI
Bitki özlerinden elde edilmiş karışımlardan hazırlanan masaj yağlarıyla uygulanan bir yöntem. Bu masajda dikkat edilmesi gereken nokta; temponun düşük ve hareketlerin şiddetinin hafif olması… Bu masaj türünde; fiziksel temasın dışında, yağların kimyasal özellikleri de vücuda yarar sağlıyor.

DOLAŞIM MASAJLARI
Bu tür masajlar; deri altındaki kan dolaşımını aktive ederek, dokunun canlanmasını sağlıyor. Özellikle kanın, bacaklardan göğse doğru gitmesini sağlıyor. Belirli noktalara bastırıldığında, kullanılmış lenf atılıp yenileniyor.

BAŞ-OMUZ MASAJI
Sadece baş, boyun ve omuz bölgesine yönelik bir masaj… Özellikle baş ağrısı, uykusuzluk, gerginlik, sırt ve boyun ağrısı, tutulmalar gibi sorunların giderilmesinde etkili… Saçın güçlenmesi ve sağlığını kazanması için de çok faydalı…

AYAK MASAJI HER HASTALIĞA İYİ GELİYOR
Refleksoloji; ayak tabanında, bedenin tüm organlarına karşılık gelen bazı noktaların olduğu prensibine dayanıyor. Masörler; özel birtakım tekniklerle, ayaklardaki bu bölgelere basınç uyguluyor. Bu basınç; vücuttaki enerjiyi ve kanın akışını tetikliyor. Böylece ilgili bölgelerdeki rahatsızlıklarda iyileşme gözleniyor. Bu masaj için ideal sürenin 30 dakikayı aşmaması gerekiyor.

EN ÇOK KULLANILAN AROMATİK YAĞLAR
Bazı masajlarda sadece fiziksel temas yeterliyken, bazılarında ise vücuda yarar sağlayan yağlar da kullanılıyor. Ancak bu yağların doğru oranlarda uygulanması gerekiyor. İşte masaj sırasında masörlerin sıklıkla tercih ettiği yağlardan bazıları ve faydaları:

DEFNE YAĞI AĞRILARA İYİ GELİR
Bergamot yağı: Rahatlatıcı ve ferahlatıcıdır; uyku bozukluklarında tercih ediliyor.
Defne yağı: Romatizma ve kas ağrılarına iyi geliyor.
Gül yağı: Vücudunuzdaki ağrı, sızı, şişlik ve kabarcıklara iyi geliyor. Depresyonda da fayda sağlıyor. Isırgan yağı: Eklem ağrılarını hafifletiyor. Regl düzensizliklerine iyi geliyor.
Kekik yağı: Sinirleri yatıştırıyor, eklem ve kaslardaki kan dolaşımını hızlandırıyor.
Lavanta yağı: Ferahlatıcı kokusu özellikle uyku sorunlarında yarar sağlıyor. Ense ve baş ağrılarını gideriyor.
Melisa yağı: Yatıştırıcı ve canlandırıcı özelliği olan melisa yağı; migrende ve kas ağrılarında iyi sonuç veriyor.
Nane yağı: Ağrı giderici ve spazm çözücü özellikleriyle kas ağrılarında kullanılıyor.

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO