Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SULAR KİREÇ AKIYOR ….

VATANDAŞ “HANİ BİZİM ARITMA

VATANDAŞ “HANİ BİZİM ARITMA VARDI ” DİYOR..

mnşt

 

 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin   ile Karabük Valisi, Karabük Milletvekilleri,Belediye Başkanları,Bürokratlar ve Vatandaşların katılımı ile   4 yıl önce hizmete alınan Su Arıtma tesisleri çalışmıyor mu?

Karabük ve Safranbolu ilçesinin 40 yıllık su ihtiyacını karşılamak amacı ile   Karasu içme suyunun sertliğini gidermek ve ağır materyallerden arındıracak olan arıtma tesisi gerken hizmeti veremiyor mu? 

IMG_4821

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından ihale edilerek 4 yıl önce Karabük’e kazandırılan  ve 17 milyon TL’ye mal olan arıtma tesisi ilk etapta Karabük’e su pompaladı.

4 Yıl aradan geçmesine rağmen sık sık şikayetlere konu olan ARITMA TESİSİ bir türlü istenilen randımanı veremedi ve Karabük arıtılmış suyun keyfini alamadı. Zaman zaman Vatandaşların arıtma tesisi sanki çalışmıyor şikayetleri alınsa da son günlerde musluklardan akan Kireçli ve sert su şikayetleri doruk noktaya ulaştı.

Dönem yetkililerinin artık özel su almaya gerek kalmayacak,arıtılmış mis gibi su musluklarınızdan akacak söylemlerine dikkat çeken Vatandaşlar “Sular sert,Kireç akıyor , zaman zaman koku geliyor, arıtılmış suyu bırakın normal suyumuzu istiyoruz” diyerek şikayetlerini dile getiriyorlar.

Sert ve yumuşak suyu diye ayrılabilen suyun genel de yumuşak olanı idealdir diyen konu uzmanları , Özellikle  uygun olan yumuşak-sert  suyu nasıl anlarsınız  sorumuz  üzerine , “ yumuşak su tabaklarda ve bardaklarda izler bırakmaz.Cildin temizlenmesine ayrıca yardımcı olur ve ciltte kalabilecek sabun kalıntılarını tam anlamıyla temizler. İçeceğiniz suyu hazır alabileceğiniz gibi aratabilirsiniz de . İçerisinde çok ağır kimyasal maddeler olamayan suların bir çoğu arıtılarak temiz ve kullanılabilir hale getirilebilir. Örneğin şebek suyunuz içilebilir olsa da arıtabilir yada kaynatabilirsiniz. Ama arıtma işlemi kaynatmaya göre daha uygun bir işlemdir. 5556677889Çünkü kaynatarak suyun içerisin de ki bakterileri öldürebilirsiniz ama ne derece içilebilir iyice analiz etmek gerekir. Halk arasında “kireçlenme” olarak adlandırılmış olan su, asıl olarak magnezyum ve kalsiyum oranı yüksek olan sudur. Kalsiyum ve magnezyum oranı haddinden fazla yüksek olan sular, birçok tehlikeye yol açabilir. Kullanım suyu ismi ile tabir ettiğimiz ve içmek sureti ile tüketmediğimiz su; dolaylı olarak sağlığımıza, direkt olarak ta bütçemize olumsuz tesir etmektedir. Kombilerde, çamaşır makinelerinde, bulaşık makinelerinde, su ısıtıcılarında, güneş enerjisi ile ısıtma yapan sistemlerde kullanılan kireçli su; zaman içinde gir renkte bir tabaka oluşturarak ilgili cihazın rezistans başta olmak üzere birçok parçasına zarar verir. Zarar gören rezistans ise ısıtma işlemi için daha fazla enerji gereksinimi hisseder.Ayrıca bu cihazlarda yıkama işlemine tabi tutulan kıyafetlerde, her yıkamada biraz daha sertleşeceği için  daha çabuk deforme olacaktır. Yumuşatılmamış suda sabun ve deterjan maliyeti ise oldukça fazladır. Sert sularla alınan duş ve yıkanan saç, derideki gözeneklerin kapanmasına neden olur.Atölye ve su kireçfabrikalarda üretim esnasında kullanılan kireçli su da, tıpkı evlerdeki gibi birçok maddi kayba neden olacaktır. “  dediler.

Kent şebekesine verilen suyun son aylarda kireç ve sertlik oranlarında değişiklikler var diyen vatandaşlar 2 bardağa koyduğumuz suyun muayenesini gözle bile yaptığımızda kireç ve bulanıklığı görmekteyiz, hani biz damacana kalitesinde su içecektik “ diyerek yetkili mercileri  uyarıyorlar …

 

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO