Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Tarım, Enerji ve Çevre Dostu Projesi İmzalandı

  Karabük Üniversitesi’nin Tarım,

 

Karabük Üniversitesi’nin Tarım, Enerji ve Çevre Dostu Projesi Taraflarca İmzalanarak Başlatıldı

 

 

 

 

KBÜ Bir İlki Daha Projelendirdi.

Tarım, Enerji ve Çevre Dostu Projesi İmzalandı

                               

Karabük Üniversitesi Enerji ve Çevre Teknolojileri Biriminin;  Kocaeli Yenilenebilir Gübre Hayvancılık Üretim Teknolojileri ve Sistemleri Pazarlama Enerji Elektrik San. Tic. Ltd. Şti. için TÜBİTAK 1505 TEYDEB programı kapsamında hazırladığı ve TÜBİTAK tarafından kabul edilen projesi Rektörlük makamında taraflarca imzalanarak başlatıldı.

 

Proje Ar-Ge Yöneticisi KBÜ Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Enerji ve Çevre Teknolojileri Birimi Müdürü Prof. Dr. Durmuş Kaya beraberindeki öğretim üyeleri ve Kocaeli Yenilenebilir Gübre Hayvancılık Üretim Teknolojileri ve Sistemleri Pazarlama Enerji Elektrik San. Tic. Ltd. Şti. Ortakları Veysel Akbulut  ve  Murat Takunyacı, KBÜ Rektörü Prof.Dr. Burhanettin Uysal’ı makamında ziyaret ettiler.

 

Hayvancılık işletmeleri için örnek teşkil edecek bu projenin, teknoloji transferi sayesinde bu tür tesislerin ülkemizde yaygınlaşmasına katkıda bulunacağını belirten KBÜ Teknoloji Fakültesi Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyesi Enerji ve Çevre Teknolojileri Birimi Müdürü Prof. Dr. Durmuş Kaya: “Bu proje ile Üniversitemiz müşteri kurum olan Kocaeli Yenilenebilir Gübre Hayvancılık Üretim Teknolojileri ve Sistemleri Pazarlama Enerji Elektrik San. Tic. . Ltd. Şti.’ne pilot ölçekte modern bir atıktan enerjiye dönüşüm tesisi kuracak. Projede ülkemizde ilk kez olmak üzere, büyükbaş hayvan gübresi, peynir altı suyu ve tavuk gübresi atıklarının kullanıldığı kofermantasyon tekniğine dayalı pilot ölçekli bir tesiste işlenecek ve bu inovatif yaklaşımın avantajları ilgili sektöre kazandırılacaktır.” dedi.

 

1.000 adet kapasiteli büyükbaş hayvan çiftliğine sahip olduklarını belirten Kocaeli Yenilenebilir Gübre Hayvancılık Üretim Teknolojileri ve Sistemleri Pazarlama Enerji Elektrik San. Tic. Ltd. Şti. Ortak ve Müdürü Murat Takunyacı: “Firmamızdan günde 30 ton kadar büyükbaş hayvan gübresi, 15 ton peynir altı suyu ve 5 ton tavuk gübresi ortaya çıkmaktadır. Bu proje ile bu atıkların enerjiye ve organik gübreye dönüşümü sağlanarak, bu şekilde günlük 210 kW’lık elektrik, 240 kW’lık ısı üretilmesi ve günde 6,6 ton katı gübre ile 40,50 ton sıvı gübre üretmesi hedeflenmektedir. Bu da firmamız ve sektör adına önemli bir kazanımdır.” dedi.

 

Proje ekibini tebrik eden KBÜ Rektörü Prof. Dr. Burhanettin UYSAL: “Üniversitemiz adına bir proje daha gerçekleştirmenizden dolayı da çok mutlu oldum. Türkiye bir tarım ve hayvancılık ülkesidir. Fakat bunların yan ürünlerinden asla bugüne kadar optimum şekilde faydalanmayı başaramamıştır. Ama 6 yıllık bir Karabük Üniversitesi konsept olarak Türkiye ve Avrupa’da ilk olan hayvansal atıklardan biyoenerji ve biyo ürün üretecek bir projeyi TÜBİTAK’a kabul ettirdi ve şimdide taraflar olarak imzalıyoruz. Dünya da ki bütün savaşların enerji üzerine yapıldığı bir dönemde Karabük Üniversitesi’nin bilimle bu savaşa katılıyor olması bizi ziyadesiyle mutlu etti. Ülkemizin kalkınmasının bu tür projelerden geçtiğine can-ı gönülden inanıyor ve sizleri gösterdiğiniz bu üstün başarıdan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Projeyi Rektör Prof.Dr. Burhanettin Uysal ve Kocaeli Yenilenebilir Gübre Hayvancılık Üretim Teknolojileri ve Sistemleri Pazarlama Enerji Elektrik San. Tic. Ltd. Şti. Ortak ve Müdürü Murat Takunyacı imzalayarak başlattılar.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO