Karabük TSO, Engelliler derneğine gelir amaçlı olarak 2 adet jetonlu masaj dinlenme koltuğunu KBÜ Eğitim ve araştırma hastanesine engelliler derneğine gelir getirmesi amacı ile hediye etti.
TSO Üyelerinin katkıları ile gerçekleşen hediyede TSO Başkanı Sedat Namal ve Yönetim kurulu üyesi Hakan Şentürk ve Meclis Üyesi Sezgin Dıravacı’da hazır bulundular.
Karabük TSO Başkanı Namal, gazetecilere yaptığı açıklamalarda BAKKA tarafından düzenlenen Japonya teknik gezisini de değerlendirdi.
Karabük Ticaret ve Sanayi Odasının Bedensel Engelliler (sakatlar) Derneği Karabük Şubesi’ne bağışladığı iki masaj koltuğu Karabük ve Eğitim Araştırma Hastanesinde hizmete alındı.
Dernek Şube Başkanı Muhittin Yılmaz, gazetecilere, KTSO’nun bağışladığı masaj koltuklarının hastanede hizmet vereceğini belirterek, elde edilecek gelirin derneklerine ait olacağını söyledi.KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Namal da sosyal sorumluluk projesi olarak böyle bir çalışmaya imza attıklarını belirterek” Buradan bir gelir elde edilecek. Böyle çalışmaların her zaman içinde olmaya çalışıyoruz. Bizim için gurur verici” açıklamasında bulundu
TSO Başkanı Namal gazetecilerin çeşitli sorularınada yanıt verdi.
Zonguldak Valisi Ali Kaban başkanlığında Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı ile Japonya’nın Tokyo ve Kitakyushu bölgelerinde ziyaretlerde bulunduklarını ve kendileri açısında verimli bir ziyaret olduğunu belirten Namal; Japonya/ Kitakyushu bölgesi Demir Çelik sektöründe 100 yılı aşkın enerji bölgesi, 970 bin nüfuslu bir işçi kentide denebilir, Karabük adına buradaki kazanımımız , biz Safranbolu lokumunun kitabını yazdıracağız, aynı zamanda Türkiye’deki büyük çelik şirketleri ile KARDEMİR ve ERDEMİR’le görüşmeleri yaparak Japon yatırımcıları buraya çekeceğiz. Japonya’da faiz oranlarının azlığı ve sermayenin fazlalığından dolayı yatırım yapacak ülkeler arıyorlar. Bu fırsattır.Bunlarda genelde Japon devleri teknolojik manada alındığı için sadece Demir Çelik sektörü ile ilgili Karabük ve Ereğli ile Filyos limanı ve nasip olursa İsmetpaşa Endüstri ve Serbest bölgelerinde bu tip yatırımcıları ağırlamayı düşünüyoruz” dedi.
Namal; Karabük OSB alanı ile ilgili olarak bir gazetecinin sorusuna ise ; “OSB’de Belediye Başkanımız Rafet Vergili’nin kendi imkanları ile yaptığı bir trafo merkezi vardı. Orada kayma nedeniyle başka bir yere aktardık ve yeniledik. OSB Müdüründen aldığım bilgiye göre 4 yere tahsis yapmıştık ve üç tanesi harfiyat çalışması başladı. Eski TSO Başkanımız Pehlivan bey yatırımını bitirdi ve faaliyete geçecek onun tapu devrini yapacağız. Erhaller D.Ç’ye yeni bir yer tahsisi vardı onunda çalışmalarını bitirdik. OSB Karabük’Ün 20-30 yılını düşünmek zorunda kaldığımızdan çevresel olaylardan dolayı şikayet etmekteyiz. KARDEMİR ile ile Yeni mahalle’deki haddehaneler şehir içinde kalacak. Zamanla OSB’de şehir içinde kalacak.Bunları sık sık biz dile getirmekteyiz, işte bu anlamda ileride aynı yakınmaların olmaması için Filyos liman projesi ve İsmetpaşa bölgesindeki Endüstri ve Serbest bölgeyi biran önce faaliyete geçirmemiz lazım.” dedi.
Şehir içindeki haddehaneleri parasını verip dışarı çıkarmaya kalksak çıkacak haddehane sayısı çok az diyen Namal sözlerine şöyle devam etti ; ” Bugün Yeşil mahallede 200 ton kapasiteli bir haddehaneyi OSB’ye getiriyorsanız ve onun kapasitesi artmıyorsa o yatırımın bir anlamı yok demektir. Diğer bir anlamda haddehaneler şehir dışından çıkıyorsa, kapasitesini artıracak şekilde olmalı. Bugün 500 tonun altındaki yerlerin para kazanmadığı ortada. Haddehanecilerimizin isimleri büyük ama istihdam noktasında Karabük’te eskiden haddehanelerde 3-4 bin kişi çalışıyordu. Şimdi bu sayı bin 500’ü bile bulmuyor ve üstelik çoğunun eleman sıkıntıları var. Ara eleman yetiştirme sıkıntıları var. Bunu da çözmek için OSB alanına teknik bir lise okulunun temelini atacağız. Karabük’ün geleceği, bizim Filyos limanına açılma projemizi destekleyeceğiz” ifadelerinde bulundu