Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye ve Karabük’te Güneş Enerjisi -1

    Güneş enerjisi

 

 

Güneş enerjisi yenilebilir enerji kaynakları içerisinde en ucuz ve en temiz olanı, Ülkemizde son dönemde güneşe dair teşvikler ve yatırımlar artarken, bu durum halk ve yatırımcıda karşılık buluyor.

İlimizde de bir iş adamı ve bir muhtarlık güneş enerjisinden faydalanmaya başladı. Muhtarlarımızın bu konuda uyanık olması ve mahallesinin, köyünün elektrik ihtiyacını karşılarken, artanı da devlete satabilir.

Dünyada rüzgâr enerjisinin 2010 yılında kurulu gücü 200 gW iken,2016 yılı sonunda geldiği nokta yaklaşık yüzde 150 oranında artış ile 486 GW olmuş, Güneş enerjisinin ise 2010 yılında kurulu gücü 40 gW iken,2016 yılı sonunda yaklaşık yüzde 650 artarak 303 gW ye ulaşmış durumda.

Burada aktarmak istediğim güneş enerjisinin ne derecede hızla önemli bir noktaya geldiğidir.

Yinede henüz yeterli noktada olmasak da GÜNDER’in verilerine göre 2014 yılında 40 mW olan Güneş Enerji Sistemi ( GES) kurulu gücümüz, 2017 Ekim ayında tam 51 kat artarak 2.060 mW’ye kadar yükselmiş durumda.

Hedefse 2023 yılı projeksiyonunda bu rakamı 5000mW’ye kadar yükseltmektir.

Resmi gazetede 18 Ocak 2018 de yayımlanarak yürürlüğe giren karar ile çatılarda Güneş enerjisi kurulumunun önündeki engellerden bir kısmı daha ortadan kalkmış oldu.

Karara göre, Abone çatısına sözleşme gücünü ( Elektrik faturanızda yazmakta) aşmamak kaydıyla en fazla 10 kW’a kadar lisanssız kurulum yapılabilecek, ihtiyaç fazlasını da şebekeye satabilecek.

Ayrıca önemli bir nokta daha var: Devlet satılmak istenen enerjinin kW’sini 13.3 Dolardan 10 yıl boyunca satın alma garantisi veriyor.

Acaba çatılarda güneş açarmı? Muhtarlarımız “ Enerji Kooperatifleri “ kurarmı?

Hepinize Güneşli Günler.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO