İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ 32 BAŞLIKTA MASAYA YATIRILACAK. TÜRKİYE VE DÜNYADAN İSG UYGULAMALARI DEĞERLENDİRİLECEK
Türkiye’nin iş sağlığı ve güvenliği alanında hayata geçirdiği en önemli organizasyonlardan biri olan Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi’nin 9’uncusu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ev sahipliğinde 6-9 Mayıs 2018 tarihleri arasında İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. “İş Sağlığı ve Güvenliğinde Koordinasyon ve İş Birliği” temasıyla düzenlenecek Kongre, misafir edeceği uzman isimlerle alanında referans bir etkinlik olacak.
Açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yapacağı; Başbakan Binali Yıldırım ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun da açılışta yer alacağı 9’uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi, çalışma hayatının tüm taraflarını bir araya getirecek. Kongreye akademisyenler, uzmanlar, uluslararası kuruluşlar, üniversiteler, meslek odaları ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katılacak.
İlk gün açılış konuşmalarının gerçekleştirileceği Kongrede, devam eden 3 gün süresince, iş sağlığı ve güvenliği, risk yönetimi, kişisel koruyucu donanımlar, yüksekte çalışma, teşvik mekanizmaları, acil durum yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği kültürü ile davranış bilimlerinin de aralarında bulunduğu toplam 32 başlıkta çeşitli oturumlar gerçekleştirilecek. Ayrıca iş sağlığı ve güvenliği açısından hassas olan maden, inşaat, metal, kimya ve tarım sektörlerinde de iş sağlığı ve güvenliği tüm yönleriyle masaya yatırılacak. Kongreyle, eş zamanlı olarak düzenlenecek olan İş Sağlığı ve Güvenliği Fuarı’nda ise, bu alandaki en son yenilikler, katılımcıların ilgisine sunulacak. Kongre kapsamında gerçekleştirilecek teknik turlar ile iyi uygulama örnekleri yerinde incelenecek.
UZMAN İSİMLER İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİ ANLATACAK
Finlandiya İş Sağlığı Enstitüsü (FIOH) Güvenlik Çözümleri Birimi Direktörü Tommi Alanko’nun da konuşmasıyla renk katacağı Kongrede, Türkiye ve dünyada iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması ve denetlenmesi konusunda örnek olan kuruluşların yönetim kadrolarındaki isimler de konuşma yapacak.
Toplam 3 gün sürecek çeşitli oturumlarda konuşma yapacak isimlerden bazıları şöyle:
Uluslararası Sosyal Güvenlik Teşkilatı (ISSA) İnşaat Bölümü Başkanı Prof. Karl-Heinz Noetel’in “Almanya’da, Özellikle Konut İnşaatlarındaki Pratik İSG Uygulamaları” başlıklı sunumu ile yer alacak. Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO) Türkiye Ofisi İş Sağlığı ve Güvenliği Teknik Baş Danışmanı Catherine Brakenhielm ise, “Meslek Hastalıkları Verileri Bakımından ILO ve ILO’ya Üye Ülkelerin İyi Uygulama Ülke Örnekleri”ni anlatacak.
İş Sağlığı ve Güvenliğinde Avrupa Araştırmaları Ortaklığı (PEROSH) Sağlıklı Yaşam ve Uluslararası İlişkiler Direktörü Jan Michiel Meeuwsen, “Dünyadaki İş Sağlığı Hizmeti Sunum Modelleri Örnekleri”, Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TANAP) QHSSE Direktörü Fatih Erdem ise, “Çok İşverenli Projelerde İş Sağlığı ve Güvenliği Planlaması” sunumlarıyla katılımcılara hitap edecek.
ENGELLİLER İÇİN İŞ SAĞLIĞINA VURGU YAPILACAK
Engelsiz Kariyer portalının kurucusu Mehmet Kızıltaş’ın “Engelliler İçin de Önce İş Sağlığı” başlıklı sunumu ile farkındalık oluşturacağı Kongrede, İş Sağlığı ve Güvenliği Dernekleri Federasyonu (İSAF) Yönetim Kurulu Başkanı Meltem Ünal Bulut gerçekleştireceği “Sivil Toplum Kuruluşlarının Gözünden İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri” sunumuyla STK’ların iş sağlığı ve güvenliğine bakış açısını yansıtacak. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ömer Ekmekçi, “İş Kazalarının Hukuki Boyutu” hakkında değerlendirmede bulunurken, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Özel Hukuk Bölümü’nden Prof. Dr. Talat Canbolat da “İş Kazalarında Bilirkişilik” başlıklı sunumuyla bilgi ve tecrübelerini paylaşacak.
9’uncu Uluslararası İş Sağlığı ve Güvenliği Kongresi ile ilgili detaylı bilgilere Kongrenin resmi sitesi olan http://www.isg.gov.tr adresinden ulaşılabilir.