Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Karabük’te Çanakkale Şehitleri Anıldı

    Türk Milleti’nin

 

 

Türk Milleti’nin dünya tarihine yazdığı en büyük zaferlerden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 102’inci Yıl Dönümü ve Şehitleri Anma Günü düzenlenen törenlerle kutlandı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü dolayısıyla ilk olarak Şehitler Anıtında çelenk sunum töreni düzenlendi. Törene, Vali Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatma Danışman, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, kurum müdürleri, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Sabri Özer ve üyeleri, Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hilmi Öksüzoğlu ve üyeleri, Muharip Gaziler Derneği Başkan ve üyeleri, şehit aileleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, askeri personel, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şubesi ve Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin çelenklerinin Atatürk Anıtına sunulmasının ardından Askeri Tören Mangası tarafından saygı atışı yapıldı.

Şehit babası Celal Esen’in yaptığı konuşmanın ardından Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Karabük Şube Başkanı Sabri Özer günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı.

Çanakkale Zaferi’nin 102.yıl dönümünü kutlayarak sözlerine başlayan Vali Mehmet Aktaş “Bugün; Türk’ün ulusal savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 102. Yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını seve seve feda eden şehitlerimizin, Şehitler Günü’nü idrak etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Bugün, bu topraklarda özgürce aldığımız her nefes, o gün Çanakkale’de verilmiş olan son nefesin sayesindedir. 18 Mart tarihi, kutsal vatan topraklarını canları pahasına koruyarak şehitlik makamına ulaşan Aziz Şehitlerimizi hatırladığımız, minnet ve şükran duygularımızı sunduğumuz kutlu bir gündür. Bundan 102 yıl önce Çanakkale’de yazılan destanı, o destanın tüm kahramanlarını bir kez daha minnetle ve şükranla yâd ediyorum. Çanakkale, bin yıllık tarihimizin her anına damga vuran, istiklal ve istikbalimiz konusundaki kararlılığımızın, iman gücünün, çok büyük fedakârlıklarla bir kez daha teyit edildiği topraklardır. Anadolu’dan Ortadoğu’ya, Balkanlardan Kuzey Afrika’ya kadar kökeni, rengi ve meşrebi ne olursa olsun Mehmetçikler, bağımsızlık davası uğrana Çanakkale’de bir araya gelmişler, aynı toprağa kanlarını akıtmışlardır. Geçmişimizden aldığımız her dersin, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olduğunu unutmamalıyız. Çanakkale bizim için,102 yıl sonra da çok güçlü bir şekilde önümüzü aydınlatan öğütlerle doludur. 15 Temmuz gecesi yaşadığımız hain ve alçak ihanet çetesine karşı verdiğimiz kahramanca mücadelemiz ve destansı duruşumuz aziz milletimizin vatanı söz konusu olduğunda neler yapabileceğini tüm dünyaya bir kez daha gösterdiği şanlı bir direniş gecesi olmuştur. O uğursuz gecede, aziz milletimiz tıpkı Çanakkale’de ve Kurtuluş savaşındaki gibi tanklara ve savaş uçaklarına vücudunu siper etmiş ve millet iradesinin karşısında bu silahların hiçbir anlamının olmadığını tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Bu vesileyle Çanakkale Zaferi’nin 102.yıl dönümünü kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferde payı olan tüm kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından Vali Mehmet Aktaş ve protokol üyeleri tarafından şehitliklere karanfil bırakıldı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü etkinliklerine İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 75. Anadolu Lisesi tarafından 100. Yıl Kültür Merkezinde düzenlenen programla devam edildi. Günün anlam ve öneminin belirten konuşmaların yapıldığı programda öğrenciler tarafından şiirler okundu ve tiyatro gösterisi sahnelendi.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler günü kutlama etkinlikleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün şehit aileleri onuruna Polisevinde verdiği yemek ile sona erdi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO