Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

1919 dan 2019 a ve ….

    1919 Dan

 

 

1919 Dan 2019 A…

 

Referandum,  Referandum,  derken oda geldi geçti.

Artık  Cumhurbaşkanlık sistemi içinde tek elden kararların alınıp uygulanacağı  bir döneme hazırlanacağız.  Tabi 2019 da kadar geçiş süreci yaşanacak ve 2019 da Türkiye adına gerçekten çok önemli bir seçim gerçekleşecek. Referandum, gösterdi ki Türkiye de  demokrat muhafazakarlar ile Laik yurtsever demokratlar arasında   önümüzde ki süreçte de kıyasıya siyasi bir çekişme yaşanacak.

Ülke olarak da, Karabük olarak da buna alışmalıyız..Özümlemeliyiz, demokrasi kuralları içinde halkın anlayışına daha yakın durarak siyaset üretenleri görmek gerekir..

Siyasete bir doğru var önce felsefene inanacak,birbirini seveceksin sonra sırt sırta verip felsefeni anlatıp oy almayı bekleyeceksin… Yoksa ne yapsan nafile.. Vatandaşı, küçük görüp onla benim oyumu bir tutarsan felsefesi yemez bu ülkede.

—————————                  ———————–               ————————–

 

Alkışlar Dr Aktaş’a

 

Dermatoloji (Cilt Hastalıkları) Uzmanı Dr. Habibullah Aktaş’ı  canı gönülden tebrik ederiz.

İlk 2014 yılın da  Gündem Gazetemiz manşeti ile duyurduğumuz öneri, yine www.karabukgundem.com haber sitemizden yaptığımız yayınlar ile başlayan uzun serüven, sonucu  bugün dünyaca bilinen ve onaylanan tıp yayın organlarında, dikkate alınmış,  neticede  başarı bir anlamda onaylanmıştır..

Bu itibar Karabük’lü bir Doktorun ,  Dermatoloji (Cilt Hastalıkları) Uzmanı Dr. Habibullah Aktaş’a aittir..

 Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğinin yerinde ben olsam, bugün ödüllendirir konuya kent olarak sahip çıkardım.

Karabük Valimiz Sayın Mehmet Aktaş’ın yerine ben olsam bugün ödüllenmesi ve kamuoyu adına dikkate alınması için basın toplantılı bir ödüllenme yapardım..

Ya haberimiz dikkate alınmadı, yada başarı !

Böylesi önemli bir ÖNERMENİN Dünya Tıp dergileinde dikkate alınması sonucu başarı dikkate alınmadı dense uymaz tabi ki ama sanırım bizim son yaptığımız haber  (Google analytics verilerine göre 60 binden fazla okunarak rekor kırmış) Karabük’te dikkat görmemiş..

 

Biz haberi ilk yapan ve sonrasında dünyaca ünlü Tıp dergilerinde yayınlanarak önermenin kabul gördüğü haberini de vererek en azından kent adına görevimizi yaptık, onun için tekrar tekrar  sayın Dr H.Aktaş’ı tebrik ederiz…Kent adına Teşekkür ederiz..Bilimsel çalışmalarına devam eder temennimiz ile kendisini,mütevazi duruşunu alkışlıyoruz..

 

—————————     —————————-         ——————

 

 

Karabük HAVALANI

 

Karabük havaalanı pistinin çalışmaları için Karabük Valimiz Sayın Mehmet Aktaş, Rektör hocamız Sayın Refik Polat, Dekanlar,Öğretim Grv.lleri ve tabiî ki pisti yapacak İş adamı Sayın Şefik Dizdar, aralarında toplantılar yapıyorlar.

 

Karabük Üniversitesinin bu sene öğrenime açmayı planladığı Havacılık Yüksek Okulu için atılan ilk adım PİSTİN yapılması ile olacak.Arkası da adım adım gelecek… KBÜ yerleşkesi içinde olan ve büyük bir bölümü Orman İşletmelerine ve Kardemir AŞ ait alan için daha önce Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğünden gelen Teknik ekipler hava üst-alt trafiğin çok uygun olduğunu ve mania denilen rüzgar yönüne göre pist yönünü ayarladıklarını biliyoruz..

 

Teknik elamanlar o dönemde “ Artık havaalanları tespit noktalara yapılıyor  bunun bir çok teknik olarak kolaylık açılımı var “ şeklinde de ifadeleri olmuştu…

 

Karabük artık olur mu olacak mı, tartışmalarını geride bırakmalı ve bu havaalanı için bundan sonrasına bakmalı..

 

 

 

—————————              —————————-         ——————

 

Öğrenci YURTLARI Derneğinin Açıklaması

 

Dernek Başkanı Mehmet Kalem açıkladı; “ilgili yönetmeliklerin gereği, ÖĞRENCİ BARINDIRMA Evlerinin ( Pansiyon-Yurt-Yerleşke veya Öğrenci evi vs ile adlandırılan tümünün)  deprem katsayısı 1.4 olması, yine yangın ve güvenlik korumalarının yanı sıra aranılan sosyal alanların  yönetmelikler çerçevesinde olması şarttır, aksi taktirde Bakanlık talimatları gereği bu tür  işletmeler de ‘ Öğrenci ‘  kabul edemeyecektir”  

 

Bu açıklama sonrası MEB yeni yönetmeliklerine göre İllerde Valilikler de harekete geçecek sanırım.

 

Yani Yurtlara genel olarak MEB İllerde Milli Eğitim Müdürlükleri bakacağı için konu bir zapt-ı rapt altına alınmış gibi görünüyor..

 

Bu gelişmeler öğrenciler için tabiî ki onları Karabük’e emöanet eden Veliler için  mükemmel..

 

 

—————————              —————————-                 ——————————

 

Dünya SAFRANBOLU’DA Buluşuyor

 

Safranbolu 8. Uluslararası Avrasya Dünya Miras Şehirleri Konferansı” programı açıklandı –

 

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: “Uluslararası miras şehirlerin çocukları, Safranbolu’da buluşuyor.” Diyerek yaptığı açıklamada UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan 280 şehrin kurucu üye olarak başlattığı bir organizasyon olduğunu belirtti. 

 

Aksoy, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlanacak olması dolayısıyla organizasyonun Safranbolu’da yapılmasından mutluluk duyduklarını ifade etti..

 

Safranbolu önümüzde ki hafta cıvıl cıvıl yine şenleniyor… Güzel bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor..

 

 

—————————              —————————-                 ——————————

 

 

Karabüksporumuz..!

 

Biz ısrarla yazacağız… Karabükspor ALT YAPILARINDA son 15 senedir bir oyuncu çıkmadı…Yada Alt yapılardan alınıp getirilen, 3. Yada 2.ligden alınıp getirilen bir oyuncuyu pazarlayıp Ülke futboluna veremedi..

Alt yapılar çok önemli…Karabükspor alt yapılarında da gerçekten ilerisi için ümit vaat eden genç yetenekler var.

 

Bu sezon ligde kalmayı üç aşağı beş yukarı garantiledi MAVİ ATEŞ, şimdi den önümüzdeki sezonun planları için çalışmaya başlamalı ..

 

Tabi önce önünde bulunan KONGRESİNİ geçmeli Karabükspor . Seneye şartlar çok daha zor olacak, seneye beklentiler artacak ve olumsuzluklar yaşanırsa tepkiler çoğalacak..

 

Bunları bu kongrede iyi düşünerek planlamak gerek tabi.. Birde seneye alt yapılardan gelecek oyuncular için yer açmak gerek..

 

Bakın geçen sene KARABÜKSPOR 30 a yakın transfer yaptı… 15-16 sını oynattı kadrosunda ve en az 12-13 oyuncusunun ismi dahi geçmedi,anılmadı, nerede denmedi..

 

Zira ortada başarı vardı… Bu futbolun içinde var ancak bizde diyoruz ki işte o ismi anılmayan oyuncular içinde bari olsun bizim alt yapıdan gelebilecek 3-4 oyuncumuz..

 

Kimbilir belki şans bulur, bir şans doğar bakarsınız bir Levent,İlhan,Kıvanç,Şevki,Sedat  olmuşlar  birden..

 

Yada Hakan Ünsal, İbrahim Üzülmez, Vedat yada Emenike gibi parlayıp gitmişler..

 

Biz bu alt yapılar konusunda hassas olacağız ve yazmaya devam edeceğiz..

 

Kimbilir birileri görür belki..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO