Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

SAKEM sergileri beğeniliyor

      Takı

 

 

 

Takı Tasarımı Kursu sergisi Tarihi Çarşı Cıngıllıoğlu Sanat Galerisi’nde, 5. Yılını dolduran Kağıt Rölyef ve Su Kabağı İşlemesi Kursu sergisi ise Aslanlar SAKEM’de Yoğun Katılımla Açıldı.

Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) 2016 – 2017 yılı kurslarının sergilerinin açılışları bu gün de devam etti.

Günün ilk sergi açılışı Aslanlar SAKEM’de 5. Yılını dolduran Kâğıt Rölyef ve Su Kabağı İşlemesi Kursu öğretmenleri ve kursiyerleri tarafından hazırlanan eserlerin sergilendiği program oldu.

Açılışa Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, Halk Eğitim Müdürü Sezai Öztaş ve çok sayıda kursiyer katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Aksoy, Osmanlı Kenti Safranbolu’muza belki de en çok yakışan kurslarımızın içinde minyatür kursu diyebiliriz” dedi.

Minyatür sanatının Safranbolu’yu ifade edebilmek anlamında en güzel sanatlardan birisi olduğunu kaydeden Başkan Aksoy; “ Tabii ki geleneksel sanatlarımız da birbirinden önemli sanatlar. Ancak Minyatürü tarihe iz bırakan bütün eserlerde görebiliyoruz. Bununla birlikte Safranbolu’yu geleceğe taşımak anlamında çalışmalarımız sürdüğü müddetçe binalar yaşayacak belki ama elimizde olmayan sebeplerden dolayı pek çok binamızda örneğin yangın gibi afetlerle yok olabiliyor. Yerine yenisini yapabiliyoruz. Ancak bu sanat eserleri bir kez yok olunca esas onlar kalıyor. Geleceğe onlar taşıyor. Bu gün tarihçiler tarihi yazarken minyatür den fazlası ile faydalanıyor. Minyatür bir savaş sahnesini bir a–3 kâğıtta anlatabiliyor” dedi.

Safranbolu’yu geleceğe sanatla da taşımanın diğer bir etken olduğunu düşündüğünü dile getiren Aksoy, Safranbolu Belediyesi, Üniversitemiz ve Milli Eğitim Müdürlüğümüz, Fakültemiz, SAKEM, Halk Eğitim Müdürlüğümüz bu konuda çok güzel çalışmalara imza atıyoruz. Ben böylesi güzsel eserlerin ortaya çıkmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor serginin hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Buradaki sergi açılışının ardından Tarihi Çarşıda bulunan Cıngıllıoğlu Sanat Galerisine geçildi. Takı Tasarımı Kursiyerlerinin eserlerinden oluşan serginin açılışı gerçekleştirildi.

 Her iki sergi de ziyaretçileri tarafından büyük beğeni toplarken, Başkan Aksoy tüm kursiyerleri tebrik etti ve Kağıt Rölyef ve Su Kabağı İşlemesi Kursiyerlerine sertifikalarını verdi.

 

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO