Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kampanyalar İşe Yaradı

  Henüz 26 yaşında

 

Henüz 26 yaşında yakalandığı ALL ( Kan kanseri) lösemi hastalığı ile mücadeleye başlayan, hastalıkla mücadele içinde ilik nakline ihtiyacı olan Hande SAR için güzel haber geldi..

Tedavisi halen  Almanya’da sürdürülen Safranbolu’lu Hande SAR için uygun donörün bulunduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz Ağustos ayında lösemi teşhisi konulan, Almanya doğumlu olmasına rağmen aslen Safranbolulu olan Hande’nin hayata tutunabilmesinin ancak doğru doku tipine sahip kişi ya da kişilerin donör olmayı kabul ederek ilik nakli yapılmasına bağlı olduğu ifade edilmişti.

KARABÜK’TE ilk olarak Karabük Gündem haber sitemiz de ve gazetemiz de gündeme taşınan ardından Safranbolu Misaki Mili meydanında kan bağışları toplanan Hande SAR için yoğun bir kampanya başlatılmıştı.

Almanya’daki doktorların doğru donörün memleketi olan Safranbolu’da ve Karabük’te  bulunabileceğine işaret çekmeleri sonrası, kök hücre bağışında bulunan donörlerin verilerinin sadece Türkiye değil dünya genelindeki tüm nakil bekleyen hastaların bilgilerine değer olabileceği belirtilmişti..

Hande Sar’ın arkadaşlarının ve ailesinin girişimleri ile Almanya’da ve memleketi olan Karabük’te doğru donörü bulmak için insanlar kan bağışçısı olmaya çağırılırken, Türk Kızılay Derneği de bir program çerçevesinde Bartın  ve Kastamonu Üniversiteleri aracılığı ile  kan bağışı için kampanya başlatmıştı..

Hande için verilen yoğun gayretlerin karşılığı bügün  Almanya’dan müjdeli geldi.

İlgili düzenlemeler gereği kimliği gizli tutulan bir donörün kök hücrelerinin Hande’ninkilere neredeyse tamamen uyumlu olduğu haberi basına yansıdı.

Edinilen bilgiye göre halen Almanya’daki hastanede tedavisi süren Hande için kök hücre bağışında bulunacak olan kişi Perşembe günü Almanya’da kontrolden geçirilip son birkaç test yapıldıktan sonra kök hücre nakil işlemi gerçekleştirilecek.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO