Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ETKİNLİK EVİ ADI ALTINDA ONLARCA RUHSATSIZ İŞ YERİ TEHLİKE SAÇIYOR!

RUHSATSIZ DÜĞÜN SALONLARINDA OLASI BİR FACİAYA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

RUHSATSIZ DÜĞÜN SALONLARINDA OLASI BİR FACİAYA DAVETİYE ÇIKARTIYOR

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte hayatın her alanında yaşanan pahalılık insanları birçok konuda farklı arayışlara yönlendirmeye başladı.

Önümüzde ki ay itibari ile  başlayacak olan düğün ve nişan gibi etkinliklerde  yeni evlenecek gençler, daha ekonomik bir düğün yapma arayışı ile ruhsatsız merdiven altı salonları tercih etmeye başladılar.

Özellikle apartmanların altlarında bulunan 200-300 metre kare kapalı alanlarda ‘Etkinlik Evi, Davet Evi’ gibi  faaliyet gösteren yerler, kafeterya türü başka amaçla çalışan mekanlar ‘düğün salonu işletme ruhsatı’ olmamasına rağmen, düğün ve nişan rezervasyonları almaya başladı.

Düğün salonu işletme ruhsatı olmayan mekanlarda, düğün ve nişan organizasyonların yapılmasının tehlikeli olduğunu belirten sektör içindeki uzmanlar; “Fiziki yapısı uygun olmayan bir çok ‘etkinlik evi’ adı altında binalarda düğün, kına, nişan, yaş günü ve benzeri etkinlikler yapılmakta. Buralarda yapılan etkinlilerde inanların can güvenliği bulunmamakla beraber, yangın söndürme sistemi, havalandırma, hızlı tahliye çıkış kapıları ve merdivenleri bulunmamakta.” diyorlar.

Yangın tüpleri, yangın tesisatları bulunmayan 400-500 kişilik depolardan bozma iş yerlerinde etkinlikler yapılmakta ve her an faciaya davetiye çıkartılmakta olduğuna dikkat çeken sektöre yakın çevreler, Karabük ile Safranbolu Belediyesini göreve davet ediyorlar.
Bu tür etkinlik ve davet evi adı altında düğün ve nişan yapılan merdiven altı yerlerin vergi mükellefi olmadığı, çalışanlarının da sigortasız olduğu vurgulanıyor.

Düğün salonu işletme ruhsatı alabilmek için zaten söz konusu mekanların yönetmeliklerdeki tüm kurallara uygun olması gerekiyor. Yasa ve yönetmeliğe uygun olmayan yerlere düğün salonu işletme ruhsatının verilmediğine dikkat çekiliyor.

Ancak bu tür yerlerde çeşitli etkinliklerin yapıldığına dikkat eden aynı kaynaklar, ruhsatsız yerlerde yapılan düğün, nişan, kına gibi etkinliklerde olası bir facia yaşandığı zaman, oluşan faciadan ve izdihamlardan can kayıplarının yaşanabileceği ifade ediyorlar.

Karabük ve Safranbolu Belediyelerinin ruhsatsız yerlerde yapılan düğünlerde olası bir facia sonucu yaşanabilecek can kayıplarından dolayı yapmadıkları denetimlerden sorumlu oldukları belirtiliyor ve son yaşanan Bolu, Karakaya’da ki otel yangını örnek gösteriliyor.

Söz konusu ruhsatsız mekanlarda yapılan bu tür etkinliklerde, yol kenarlarına yapılan araç parklarının geçişi engellediği ve trafiği tehlikeye soktuğunun da göz önünde bulundurulması isteniliyor.