Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi ve aslen Safranbolulu olan Dr. Öğretim Üyesi.Berrin Sarıtunç ile Kentsa (Korunan Kent Safranbolu)Derneği, Safranbolu’nun sosyo kültürel yaşamına katkıda bulunabilmek için çalışmalara başladı.
İlk iş olarak Safranbolu ekonomisinde önemli bir yeri olan debbağlık ile başlayan dernek üyeleri, 800 yıllık bir tarihe tanıklık etmiş olan Tabakhaneyi ziyaret etti.

Sarıtunç Deri Müzesi olarak hizmet veren mekanın özel müze kategorisine kavuşması ve Safranbolu’da hak ettiği yeri bulabilmesi için görüş alışverişinde bulunan dernek üyeleri ile unutulmaya yüz tutmuş olan dericilik, yemenicilik, demircilik, bakırcılık gibi mesleklerin hayata tekrar kazandırılması, ahilik geleneğinde olduğu gibi usta-çırak ilişkisinin canlandırılmasını ve bu ustalarımızın maddi manevi desteklenmesi gerektiği yönünde çalışmalar yürütmeyi planladıklarını belirtti.
Dernek üyeleri Safranbolu Fethi Toker Fakültesinde düzenlenen dericilik sempozyumuna katılım sağlarken mesleğin ustalarını ve Dr. Öğrt. Üyesi Berrin Sarıtunç tarafından sunulan “Safranbolu’da Somut Olmayan Kültür Hazinesi Olarak Tabağ Ahmet Bey Tabakhanesi ve Dericilik Geleneği” bildiriyi dinledi.
Karabük Lezzet Festivaline de katılan dernek adına başkan Gülda Koca, Sarıtunç’un da katkılarıyla derneğin akademik açıdan da güçlendiğini belirtirken, “Bizler Turizm derneği değiliz, bu memlekette büyümüş yetişmiş evlatlar olarak memleketimizin sosyo kültürel yaşamına katkıda bulunmayı hedefliyoruz dedi.