Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBÜ DÇ Enstitüsü D8’E Gidiyor

  Uluslararası İleri Malzeme

 

Uluslararası İleri Malzeme ve İmalat Teknolojileri Konferansı başladı

Karabük Üniversitesi ve Malezya Kuala Lumpur Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği 1. Uluslararası İleri Malzeme ve İmalat Teknolojileri Konferansı Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’nda başladı.

Bu yıl ilki düzenlenen uluslararası konferansa Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen, Karabük Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Selahattin Emirsüleymanoğlu, TAİ Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, fakülte dekanları, yerel ve yabancı birçok akademisyen ile çok sayıda öğrenci katıldı.

Prof. Dr. Hasan Gökkaya: Bilim ve Teknoloji ülkemiz için yegane kalkınma aracıdır

Konferansın açış konuşmasını yapan Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hasan Gökkaya, Karabük Üniversitesi olarak birçok ulusal ve uluslararası çalıştaya, sempozyuma, konferansa ev sahipliği yapmaktan ve dünyanın dört bir tarafından katılan bilim insanlarını ülkemiz ve güzel şehrimizde ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yıllarca malzeme ve imalat sempozyumları, konferansları ve çalıştaylarının birbirinden bağımsız bir biçimde yapıldığını söyleyen Prof. Gökkaya, ”Bu iki birbirinden ayrılmaz “Malzeme ve İmalat” bloğunun ileri malzemeler ve modern imalat uygulamaları çerçevesinde güncel ve en yeni gelişmelerin tartışılıp, fikirlerin paylaşılacağı bir konferans çatısı altında bilim insanlarının ve endüstri paydaşlarının istifadesine sunulması Karabük Üniversitesi ve biz akademisyenler için bir onurdur.” dedi.

Konferansa sanayici ve bilim insanları tarafından 110 bildiri sunulduğunu söyleyen Prof. Gökkaya konuşmasına şöyle devam etti; ” Bilim ve teknolojinin ülkemiz için yegane kalkınma aracı olduğunu ifade etmek istiyorum. Bu nedenle konferansın gerçekleştirilmesine başından beri katkılarını esirgemeyen Rektörümüz Prof. Dr. Refik Polat’a, etkinliğimizin sponsorlarına, üniversitemiz öğretim elemanlarına, idari personeline ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.”

Prof. Dr. Mustafa Yaşar: Demir Çelik Enstitümüz D8 Toplantısı’na katılacak

Konuşmasında Karabük Üniversitesi’nin katılımcılara daha iyi tanıtılması adına bir sunum gerçekleştiren Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, “Gayemiz öğrenciyi merkeze alan öğrenci odaklı bir üniversite olmak ve bunu tüm dünyaya göstermek.” dedi.

Karabük Üniversitesi’nin laboratuvarlarını ve teknik altyapısını da anlatan Prof. Yaşar Türkiye’de ilk ve tek olarak kurulan Demir Çelik Enstitüsü’nün Nijerya’da yapılacak olan D8 toplantısına davetli olarak katılacağını söyledi.

“Yine Türkiye’de biogaz laboratuvarlarının ilk ve tek olarak Karabük Üniversitesi’nde bulunduğunu belirten Prof. Yaşar konuşmasının devamında şunları söyledi; “Üniversite olarak projeleri de destekliyoruz. 2016-2017 döneminde 505 adet projeye üniversite olarak destek verdik. Uluslararası anlamda patent almış yurt dışına çıkmış bazı projelerimiz de var. Isı transferinde ve sönümlemede kullanılabilecek bir malzeme olan alüminyum köpük üretiyoruz. Sürekli çalışarak bundan belki 15-20 yıl sonra Türkiye’nin sayılı üniversitelerinden birisi olmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz.”

Yeni fikir alışverişinde bulunma ve gelecekteki iş birlikleri için küresel ortak bulma fırsatı sağlayacak konferans 27 Ekim, Cuma günü sona erecek..

Konferans boyunca 6 farklı oturumda bildirimler sunulmaya devam edilecek.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO