Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBÜ ye yakıştı..

    18 Mayıs

 

 

18 Mayıs 2013 tarihinde Karabük Üniversitesinin  Çağ Çelik Yönetim Kurulu Başkanı, Kardemir YK Başkan Vekili iş adamı Kamil Güleç  ile yaptığı  protokol kapsamında “farklı bir tasarımla -rafta dizili kitap” dzaynlı  ‘Kamil Güleç Kütüphanesinin ve Sezer Güleç Sanat Galerisinin’ açılışına Karabük aktı

 

Karabük’ün 80.yıl kutlama etkinlikleri kapsamında Karabük Üniversitesi (KBÜ) muhteşem bir eser kazandı. Kamil Güleç kütüphanesinin açılışı bugün gerçekleşti ve muhteşem eser muhteşem bir organizasyon ile açıldı.

Kamil Güleç Kütüphanesi 3 Nisan Karabük’ün kuruluş kutlamaları çerçevesinde Üniversite kampüsünde düzenlenen törenle öğrencilerin hizmetine sunuldu.   Kamil Güleç Kütüphanesi iklimlendirilmiş çalışma ve araştırma alanlarının yanı sıra peyzajlı yeşil alanlar ve sanat galerisi ile rafa dizilmiş kitapları gösteren dikkat çekici bir mimarisi ile dikkati çekti.

Kütüphane aynı anda 500’den fazla öğrenciye çevrimiçi ve çevrimdışı araştırma yapmasına imkan sağlıyor. 75 bin adet farklı basılı kitaba ev sahipliği yapan Kütüphanede 18 online veri tabanı ile 6 milyon kaynağa ulaşım imkanı da bulunuyor. 

Kamil Güleç Kütüphanesi’nin açılış törenine Karabük Valisi Mehmet Aktaş, Karabük Milletvekilleri Mehmet Ali Şahin ve Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Garnizon Komutanı Per. Albay Tekin Nemlioğlu, Rektör Prof. Dr. Refik Polat, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy başta olmak üzere Karabük protokolü katıldı.  

Açılış töreni Karabük Üniversitesi Artvin Yöresi halk oyunları ekibinin gösterisi ve müzik dinletisi ile başladı.

Kütüphanenin açılışında konuşan Prof. Dr. Refik Polat, kütüphanelerin birer bilgi merkezi olduğunu söyleyerek “Kütüphaneler üniversitelerin kalbidir. Kitaplar ise hayatımızdır” dedi. Rektör Polat, İslam inancının temelinde “oku” emri bulunduğunu belirterek Peygamberimiz Hz. Muhammed’in “Beşikten mezara kadar ilim öğrenin” hadis-i şerifini hatırlattı.

Prof. Dr. Refik Polat konuşmasında kitaplara, kültüre, medeniyete sahip çıkılması gerektiğini vurgulayarak bu konuda akademik kurumlara ve kütüphanelere büyük görevler düştüğüne de dikkat çekti.
 
Üniversite Kütüphanesi ile ilgili bilgiler veren Prof. Dr. Polat, 27 Elektronik veri tabanına aboneliğinin bulunduğunu, bu doğrultuda yaklaşık 6 milyon elektronik kaynağa ulaşılabilmekte olduğunu sözlerine ekledi. Kütüphanenin iç müştemilatını Üniversitenin üstlendiğini ve akıllı Kütüphane olarak hizmet verecek şekilde teknolojik olarak donatıldığını da ifade eden Rektör Prof. Dr. Refik Polat konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Öğrencilerimiz ve tüm araştırmacılar için tarama bilgisayarları ve personele ihtiyaç duymadan kendi kedine kitap alış – verişi yapabilecekleri self-çek makinalarından oluşan bir sistem kurduk. Paradan daha fazla mikrop barındıran kitapları temizleyelim ve yararlanıcılarımıza o şekilde sunalım diye yine kitapları temizlemek için sterilizasyon makinası da kurduk.”

Hızla gelişen ve büyüyen Karabük Üniversitesi’nin bu başarıya ulaşmasında hayırseverlerin ve Kardemir yönetiminin çok büyük katkıları olduğunu ifade eden Rektör Polat, üniversitede birçok binanın yapımını üstlenen Kardemir yönetimine ve Kütüphanenin yapımını üstlenen Kardemir Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç’e teşekkür etti.

Kütüphanenin açılışında konuşan Vali Mehmet Aktaş, Karabük Üniversitesi’nin ülkenin en büyük ve en çok tercih edilen üniversitelerden biri durumuna geldiğini belirterek daha da büyütmek ve kalitesini artırmak adına Karabük’teki herkese görev düştüğünü söyledi. Vali Aktaş, hayırsever iş adamı Kamil Güleç’in yaptırdığı kütüphane binasının da bu anlamda somut bir gösterge olduğunu kaydetti.Vali Mehmet Aktaş, Kamil Güleç Kütüphanesi ile Üniversiteli gençlerin modern ve rahat bir ortamda bilgiye ulaşabileceklerini belirterek kütüphanenin Karabük Üniversitesi’nin eğitim kalitesinin daha da artması noktasında önemli katkılar sunacağını ifade etti.

 

Kütüphaneyi yaptıran hayırsever iş adamı Kamil Güleç’in konuşması gerçekleşti. Güleç konuşmasında ;”Cenabı Allah’ın biz kullarına ilk vahiyi Peygamberimiz vasıtası ile (OKU) olmuştur. Bu tüm insanlığın uyması gereken en büyük emirdir.” diyerek başladı.

Kamil Güleç konuşmasında ; “Bilimin ve ilmin yapıldığı en üst kuruluş ülkemizde üniversitelerimizdir. Ben, bu düstura hizmet etmek için,1980’li yıllarda Karabük’te kurduğumuz, Üniversite kurma ve yaşatma derneğinin yönetiminde fahri görev alarak başladım.  Karabük’lü bir hemşeriniz olarak mücadelenin hep içinde bulundum ve nihayet Karabük Üniversitesininkuruluşu, bundan 10 yıl önce gerçekleşti. Üniversitemizin hızlı gelişmesinde herkes gibi gayret ettim. Bundan yaklaşık 4 yıl önce oğlum Çağrı Güleç; ” Baba üniversiteye ayrıca bir eser yapmak istiyorsan kütüphane eksikliği var, bir kütüphane yapabilirsin” dedi. Zannediyorum yetkililerle görüşmüş, o günlerdeki Rektörümüz Sn.Burhanettin Uysal Bey, kendisinin de bu yönde ihtiyacı olduğunu belirterek bize bir proje verdi. Onunla mutabık kalarak farklı tasarımda bir kütüphane projelendirdik. İşte bugün görmüş olduğunuz “Rafa dizili kitaplar konsepti” böyle ortaya çıktı.
Bu konseptte yaşayan bir kütüphane amaçladık. Sizlerle Dış cephede kullandığımız kitapların sırtlarında yazan bazı sözleri paylaşmak istiyorum.
-İlim Müslümanın yitik malıdır, nerede bulursa oradan alır.(Hz.Muhammed S.A.V)Peygamberimiz
-İlim servetten daha kıymetlidir. Çünkü serveti sen korursun, halbuki ilim seni korur.( Hz.Ali)
-Bir mum, diğer bir mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez.( Hz. Mevlana)
-İlmi olmayan bir beden, suyu olmayan şehre benzer.(Şems-i Tebrizi)
-Asıl ölüm, ilimden payını alamayanlaradır.(Şeyh Edebali)
-Kitap ruhun ilacıdır.( İmamı-ı Rabbani)
-Kitapsız büyüyen çocuk,susuz ağaca benzer (M.Kemal Atatürk)
-Ölünce unutulmak istemezseniz, ya okumaya değer eser yazın veya yazılmaya değer işler başarın.(Benjamin Franklin)

Bu örnekler bize ilmin, bilimin ve okumanın insan hayatı için vazgeçilmez olduğunu gösteriyor. Ben hayatıma genç yaşlarımda bir kalem ucu ile başladım. Demir çelik sanayinde müteşebbis olarak devam ettim. Çok çalıştım, çok azmettim, hiç kendime küçük hedef seçmedim. Ailemin bütün fertleri de, eşim başta olmak üzere çocuklarımda sabırla bana katlandılar.  Kendimce sabretmeyi, azimle, kararlılıkla her türlü zorluklarla mücadele ederek adeta yaptığım çelik üreticiliği ileözdeştim, siz yolunda doğru bulunursanız Cenabı Allah size her şeyi veriyor.

Değerli dostlarımız

Karabük’te hayata atıldığımdan bu güne kadar nerede toplum yararına bir iş olsa orada mutlak küçük, büyük katkımız vardır. Ama büyük proje olarak bundan önce Güleç Sevgi Evlerini yaptık.02-14 yaş arasındaki 60 kimsesiz çocuğumuz, 2009 yılından beriözel villalarda devletin güvencesinde yaşıyorlar. Rabbim bugünde, siz üniversiteli gençlerimiz için Kamil Güleç kütüphanesini hayata geçirmeyi siz değerli dostlarım, kardeşlerim huzurunda bana ve Güleç ailesine nasip etti.  Sizler bu açılışa katılmakla beni ve Güleç ailemizi onurlandırdınız. Bundan sonra ömrüm olduğu sürece Karabük’ümüze sosyal amaçlı eserler kazandırmaya devam edeceğiz.

Bu eserin sahipleri değerli Gençler ! Ben 50 yılı aşkın iş hayatında hiç yılmadan çalıştım, çalıştım, çok çalıştım. Yalnız Allah’a boyun eğdim ve bütün mağlubiyetlerden başarıyla çıktım. Hayata sıfırdan başladım. Cenabı Allah bana çok şey nasip etti. Beni bu yolda yalnız bırakmayan öncelikleeşime, çocuklarıma, aileme, iş yerlerimizde çalışan binlerce mesai arkadaşlarıma, Kardemir ailesine, Çağ Çelik ailesine, Medikar ailesine,Başta Sn.Mehmet Ali Şahin olmak üzere; tüm siyasilerimize, devlet adamlarına, Üniversite Rektörümüz Sn. Refik Polat ve mesai arkadaşlarına, hocalarımıza ve idarecilerimize, bürokratlarımıza, sanayici ve iş adamı arkadaşlarıma bilhassa Karabüklü hemşerilerime, değerli basın mensuplarına, bu eserde emeği geçen işçilerimizden, mühendis ve mimarlarımıza, bilhassa bu eserin oluşumunda çok mesai harcayan oğlum Hüseyin Çağrı Güleç’e bütün içtenliğimle teşekkürler ediyor, hepinize katılımınızdan dolayı birkez daha şükranlarımı sunuyor, sevgi ve saygılarımla eserin üniversitemize ve gençlerimize hayırlı olmasını diliyorum.”  dedi..

 

Törende konuşan Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise Kamil Güleç tarafından yapılan Kütüphanenin unutulmayacak en büyük yatırımlar arasında yer alacağını söyledi.

Eğitim olmadan kalkınmanın, istikrarın olmayacağından söz eden Uysal, gençlerin bu kütüphanelerden faydalandığı sürece onurlu ve gururlu bir şekilde eskiden olduğu gibi okuyan, üreten bir medeniyetin tekrar yaşanacağını vurguladı.

 

Karabük Milletvekili Mehmet Ali Şahin törende yaptığı konuşmada 10 yıl önce kurulan Karabük Üniversitesi’ne Kardemir’in çok önemli katkılar sunduğunu belirterek Kamil Güleç’in yaptırdığı Kütüphanenin de çok anlamlı olduğunu ifade etti.

Milletvekili Şahin “Çağın teknolojisini elbette takip etmek gerekir, ancak kitap kokusunun yerini hiçbir şey tutamaz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi’nin açılış kurdelesi kesildi. Protokol üyeleri ve davetliler kütüphaneyi inceleyerek Sezer Güleç Sanat Galerisi’nin açılışıyla birlikte orada kurulan “Dünden Bugüne Karabük Üniversitesi” konulu fotoğraf sergisi gezildi  kokteyl ile son bulan açılışta özellikle Kütüphanenin dzaynı ve yerleşimi konusunda büyük emek harcayan Çağrı Güleç’e teşekkür edildi.

 

Web Tasarım & SEO: Best4SEO