Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

KBÜ’De Sosyoloji Akademisi..

Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi

Karabük Üniversitesi Fen Fakültesi Konferans Salonu’nda Sosyoloji Kulübü organizatörlüğünde Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Sağır’ın ve öğrencilerin katıldığı Sosyoloji Akademisi adlı konferans gerçekleştirildi.

cats

Sosyoloji Akademisi Programının açılış konuşması yapan Kulüp Başkanı İsa Şahin: “Sosyoloji Kulübünün yeni başkanı olarak üniversitede etkinlik yapmayan bir kulüp olarak tanınmaktayız. Başkanlığımda etkinlikler ve aktiviteler yaparak üniversitede daha sosyal kulüp olmak asıl amacımızdır. Etkin ve aktif olabilmek için siz sosyoloji bölümü öğrencilerinin desteklerini beklemekteyiz.” dedi.

Sosyoloji Bölümü öğrencileri Yrd. Doç. Dr. Adem Sağır’ın moderatörlüğünde etkinlikte ayrı ayrı, birbirinden farklı ve sosyolojik olguları anlatarak sunumlar gerçekleştirdi.

Dersten daha aktif katılımcı ve beyin fırtınası havasında geçen etkinlikte öğrenciler; Üniversite öğrencilerinin günlük sosyalleşmesi, Safranbolu mahalle kültürü, Türk sinemasında göç olgusunun sosyolojik incelenmesi, Sen sahip nesneler değilsin, Medya ve televizyon programlarına sosyolojik bakış, Muhafazakâr kadın ve modern esintiler, Hızlı yaşa çabuk tüket, Sosyal medyanın hayatımızdaki yeri, Ev kültürü üzerine sosyolojik incelemeler, Ankara’nın kamusallaşan yaşam alanları ve Türk toplumundaki yeri, Farklı dünya kültürleri, Kıyıda kalan hayatlar (Karabük-Safranbolu İncelemesi), Akıllı telefonların gençler ve öğrenciler üzerindeki etkisi, Ankara kültürüne sosyolojik bakış konularını sosyolojik boyutta incelediler;

Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Adem Sağır öğrencilerin yapmış olduğu sunumların ardından: “Sosyoloji Akademisi Sosyoloji kulübünün düzenlediği önemli bir etkinlikti. Sosyoloji akademisi başlığı altında yapıldı ama temelde benim 3. Sınıf Kültür Sosyolojisi İdaresi kapsamında önce poster sunumunu ardından da detaylı sunumları kapsayan bir çalışmanın sonucudur. Bu çalışmanın temel mantığı öğrencilerin Karabük’ü tanıması ki bu çalışmada öğrenciler Karabük’e indiler Safranbolu’ya gittiler ve halkla karşılıklı etkileşim içinde çalışmalarını hazırladılar. Bir diğeri özellikle Karabük’e inmemiş arkadaşlarımız farklı konularda özellikle insanların çok fazla önemsemediği konularda biraz daha ön plana çıkartır bilgiler bulmaya çalıştılar. Ankara ve İstanbul’a da gittik çok farklı yerlerden çok farklı veriler topladık. Amacımız hem üniversite içerisinde hem de üniversite dışında sosyolojinin bilinirliğini artırmak ve üniversitemizde farkındalık alanının olduğunu da göstermekti. Bize bu anlamda katkı sağlayan Üniversitemize teşekkür ediyoruz.” dedi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO