Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Müzisyenlerin Özlük Hakları ve Sosyal Güvenliği Çalıştayı Tamamlandı

TC. Turizm ve Kültür

TC. Turizm ve Kültür Bakanlığı destekleriyle Türkiye İcracı Sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği’nin ev sahipliğinde Müzisyenlerin Özlük Hakları ve Sosyal Güvenliği Çalıştayı Sempozyumu yapıldı.

Müzik meslek birlikleri olan MESAM-MSG-MÜYORBİR-MÜYAP ve MÜZİK BİR ve yarıca müzik alanında sivil toplum kuruluşları olan MÜZİKSEN ve MÜZSAN’IN müzisyenleri temsil ettiği çalıştayda işveren temsilcileri olan TESKON-ADEF-EDEF-DÜSİEF ve ayrıca TÜRKİYE LOKANTACILAR FEDERASYONU da hazır bulundu.

Açılış Konuşmasını İcracı sanatçılar ve Müzisyenler Meslek Birliği (TSMB) Birlik Başkanı Mustafa DEMİR 50 yıllık bir problem kimseler sahip çıkmadığı gibi biz müzisyenlerde kayıt altında olmaktan kaçtığını belirtti. ‘’İnanıyorum ki bu çalıştay ile bu problem bir an önce çözüme kavuşacaktır’’ dedi.

Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Oğuz Karadeniz de içerik ve çalışmalarla sunum yaptı. Karadeniz ülkemizde müzik endüstrisinde %47’sinin kayıt dışı çalışıldığını ama bir o kadarda tespit edilemeyen çalışanın olduğunu raporladıklarını müzisyenlerin daha öncelerinde bir meslek birliği olmadığı için her konudan ve kanundan bir haber oldukları örneğin GSS hakkında bile hiçbir bilgiye sahip olmadıklarını dile getirdi. ‘’İnancımızın bu ivedilikli konunun bir an önce sonuçlanmasıdır ‘’ dedi.  Çalıştaya T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı temsilen Telif Hakları Genel Müdürü Dr. Ziya Taşkent’in konuşmaları ile devam etti. Taşkent: Bakanlığımızca gerek pandemi döneminde gerek ise normal hayatta icracı sanatçılar için çalışmaların devam ettiğini, bakanlık bünyesinde birçok icracı sanatçı olduğunu belirtti. Ancak ülkemizde serbest piyasada icracı sanatçıların kaç kişi, nasıl, ne kadarının kayıtlı olduğunu tespit edip kümelerini belirleyemiyoruz. Bu çalıştayın kültür endüstrisine ve icracı sanatçılar için çok önemli olduğunu dile getiren Taşkent bu çıkılan yolda yalnız olmayacaklarını ve bakanlık olarak üzerlerine düşen her konuda müzisyenlerin yanlarında olduklarını belirtti.         

                         

Mesam Başkanı Recep Ergül ve Yönetimi, Msg Genel Sekreter Yardımcısı Ata Taner Büyükkaymakçı               Müyorbir Başkanı Burhan Şeşen ve Yönetimi, Müyap Adına Ahmet Türkoğlu, Müzikbir Adına Eren Sinik, Müziksen Başkanı İpek Koçyiğit ve Yönetimi, Müzsan Başkanı Ahmet Onurlu ve Yönetimi müzisyenleri temsilen çalıştayda hazır bulundular.

Diğer yandan tarafsız olarak da Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanı Yılmaz Karaca hazır bulundu.

İşverenleri temsilen Türkiye Lokantacılar Federasyonu Başkan Vekili Bahar Bilen, Teskon Başkanı Yılmaz Ulucan, Adef Başkanı Murat Köksal, Düsifed Yönetimi ve Edef Yönetimi işverenler olarak hazır bulundu. İşverenler adına Konuşan Teskon Başkanı Yılmaz Ulucan bizler müzisyenlerimizi SGK’lı yapmak istiyoruz. Lakin müzisyenlerimiz için ve işverenler için çıkacak teşvik ise bu probleme kalıcı çözüm sağlayacaktır. Bir taraftan da devlet memuru müzisyenler ve burslu öğrenci müzisyenler bizlerle çalışıyor bu konunun da gündeme alınıp çözüm sağlanması birçok sorunu çözecektir dedi.

Çalıştay öğleden sonra bakanlık müzisyen ve işveren temsilcileri ile 3 ayrı gruba ayrıldı ve grup çalışması ile devam etti. Daha sonrasında Prof. Dr. Oğuz Karadeniz, Dr. Nursel Bodur Durmaz ve Gözlemci Mustafa Mete’nin grup çalışmaların raporlarının okunması ile son buldu.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO