Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Öğretmen Adayları Sertifikalarını Aldılar

  2014-2015 Pedagojik Formasyon

 

2014-2015 Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı kapsamında Türkiye’nin dört bir tarafından formasyon eğitimi almak üzere üniversitemizi tercih eden öğretmen adaylarına ‘Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Taktim Töreni’ gerçekleştirildi.

Öğretmen Adayları kepleri Attı..

page

 

Karabük Üniversitesi  Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika taktim törenine; Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Dekanlar ve Müdür, akademik ve idari personel ile öğretmen adayları yanı sıra yakınları  katıldı.

14 Temmuz 2014- 16 Ocak 2015 tarihleri arasında Türk Dili ve Edebiyatı, Görsel Sanatlar, Kimya, Matematik, Müzik, Sağlık Bilimleri, Sanat Tarihi, Tarih, Batı Dilleri ve Edebiyatı, Bilişim Teknolojileri, Coğrafya, İlahiyat, Felsefe Grubu, Fizik Bölümleri olmak üzere verilen, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı sonucunda başarılı olan yaklaşık 780 öğretmen adayı tarifi mümkün olmayan bir sevinçle sertifikaları alarak, eğitim hayatlarında akranlarından bir adım daha öne geçme fırsatı elde ettiler.

Programdan önce Pedagojik Formasyon Öğrencilerinin materyalleriyle ilgili hazırladıkları serginin açılışını yapan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş: “Karabük Üniversitesi Edebiyat Fakültesi’nin yürütmüş olduğu Pedagojik Formasyon programının sertifika töreni için buradayız. Arkadaşlar büyük emek sarf ederek hem bu serginin hazırlanmasında hem de sertifika programlarının yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim. İnşallah bu emekler bir üretime dönüşür. Bu programdan mezun olacak arkadaşlar millete, vatana bütün insanlığa faydalı olurlar.  Burada emeği geçen herkese ve ders veren hocalarımıza, İdari personelimize teşekkür ediyorum.” dedi. 

Sergi açışışının ardından  Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz Konferans Salonu’na geçildi. İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programı başladı. 

IMG_02872014 Yaz dönemi Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika programında Formasyon eğitimi alan tüm arkadaşları adına konuşma yapan Öğretmen Adayı Kenan Ertekin : “Sayın Rektörüm, Dekanım, Kıymetli hocalarım ve sevgili arkadaşlarım bugün burada ortak bir sevinci paylaşmak için toplanmış bulunmaktayız.  2014 Temmuz’unda başlayan Formasyon Sertifika Programı serüvenimiz sona eriyor. Hepimiz biliyoruz ki günümüzde toplumların gücü eğitimli insanlarla ölçülüyor. Anadolu toplumu da geleneksel olarak genç kuşaklarının eğitimine, eğitimli insana büyük önem veren bir toplumdur. Cumhuriyetimizin kurucusu ve Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk ‘Eğitimdir ki bir milleti ya özgür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum olarak yaşatır yada milleti esarete ve sefalete sürükler. ’sözüyle eğitimin önemini en veciz şekilde özetlemiştir. Bu gün emeğimizin karşılığını alma günü ve bugünden itibaren her birimiz geleceği üzerinde söz sahibi bir mesleğin üyeleri, neferleri oluyoruz. Aldığımız eğitimin katkısı olacağına inancımız sonsuz. Saygıdeğer hocalarımız şu kısa zamanda sizlerden çok şey öğrendik ve bundan sonrada öğrenmeye devam edeceğiz ve aydınlık Türkiye’nin yeni nesillerine rol model olacağız. Tıpkı sizin bizlere olduğunuz gibi Sizlere çok şey borçluyuz. Bizim için her kolaylığı sağlayan, bütün imkanları seferber eden başta Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal olmak üzere Karabük Üniversitesi personeline Saygıdeğer hocalarımıza Edebiyat Fakültesi değerli idari kadrosuna mezun olan öğrenciler adına teşekkür ediyorum.” dedi.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan Üniversite Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurhayat Çelebi : “Sayın Rektörüm, Dekanım, Kıymetli meslektaşlarım değerli öğretmen adayları bu gün burada Formasyon Eğitimi bu programda Sertifika programı sona erdi. Ben emeği geçen tüm akademik ve idari personele, organizasyonu hazırlayan herkese sonsuz teşekkür ederim. Öğretmen adaylarına bu mesleği seçtiğiniz ve Karabük Üniversitesini tercih ettiğiniz için teşekkür ederim. Öğretmenlik mesleğinin bir ayağını öğretmen olma şartlarından biri olan formasyon eğitimini tamamladınız. Öğretmenlik mesleğine hazırlık genel kültür, özel alan eğitimi ve pedagojik formasyonla ile sağlanır. Siz bu eğitimleri yerine getirdiniz ancak esas göreviniz bundan sonra başlıyor. Bu meslek formasyon eğitimi aldım öğretmen oldum anlayışını barındırmaz, bu meslek hayat boyu öğrenmedir. Her zaman kendinizi geliştirmek için çaba sarf etmeniz gerekir. Avrupa Birliğinin de üzerinde durduğu en önemli konulardan biridir hayat boyu öğrenme. Sizlerden mucizeler beklemiyoruz ancak bu meslekte bulunması gereken etik davranışlara sahip, adil, dürüst, üstün görev bilinci ve sorumluluk sahibi olma özelliklerine sahip olmalısınız.2-6 Aralık 2014 tarihinde yapılan Milli Şurada öğretmenler için önemli kararlar alınmıştır. Bu kararlar öğretmen adayları için önemlidir. Öğretmenin donanımlı olarak yetiştirilmesi gelecek neslin eğitimi için çok önemlidir. Hepinizin atanma ile ilgili endişelerinizin olduğunu biliyoruz. Bu gün bu pek çok meslek içinde geçerlidir. Cumhuriyet fikren, ilmen, fenden, bedenen, kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister. Yeni nesli bu nitelik ve kabiliyette gayretle yetiştirmek sizin elinizdedir. Cumhuriyetsizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister. Katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum yolunuz açık olsun.” dedi.

Rektör Yardımcısı  Prof. Dr. Ali Güneş; “ Değerli meslektaşlarım, çok kıymetli yeni öğretmen adayı arkadaşlarım ve sevgili misafirler üniversitemizin düzenlemiş olduğu Formasyon Programına hepiniz hoş geldiniz. Eğitimle ilgili söylenecek çok söz var. Eğitim öğretimin amacı ve niçin bu sertifikayı veriyoruz bununla ilgili yeterince hocalarımız bilgi verdiler. Eğitim hepinizin bildiği gibi iki kısımdan oluşuyor; Eğitim ve öğretim. Şuan da bizim burada yaptığımız aktivitelerin yarısı öğretim ile ilgili yani sizlerin meslek hayatına başladıktan sonra iş bulmanız için mesleki becerilerinizi ifade edebilmek, bizlerin sizlere verdiği eğitime öğretim diyoruz. Eğitim ise Avrupa birliğinin Bolonya süreci ile beraber hayat boyu öğrenme dediği şey aslında Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in söylediği; ilim beşikten mezara kadar sözü ile aslında eğitim ve öğretimin ömür boyu olduğunu kat etmektedir. Bu vesile ile yeni meslek hayatlarına başlayacak olan arkadaşlarımızın eğitim öğretim faaliyetlerinin sonuna geldik diye düşünmeyerek asıl bundan sonra hayatın zorlukları ile nasıl mücadele edeceklerini bu ülkeye ve kendilerine nasıl bir değişikliğe taşıyacaklarını ve bundan sonrada ülkemizin dışına çıkarak insanlığa nasıl bir fayda sağlayacaklarını düşünmek ve o doğrultuda kendilerini geliştirmek zorundadırlar. Hepimiz biliyoruz ki dünya her gün değişiyor. Teknolojik gelişmeler var. Globalleşme denen bir sürecin içerisindeyiz. Artık sınırlar kalktı. Edindiğimiz bilgilerle bir kenara oturup bununla yetinmemiz mümkün değildir. Sürekli kendisini geliştiren, gelişmeleri takip eden, bu doğrultuda bilgileri edinmiş olduğu tecrübeleri ile harmanlayıp, bunları analiz edebilen, eleştirel düşünebilen, kendisine güvenen bir eğitimci olarak bu topluma hizmet etme aşamasına gelmiş durumdasınız. Benim sizlere tavsiyem topluma edindiğiniz bilgileri nasıl daha yarayışlı olduğunu düşünerek hareket etmenizdir. Geçmişle günümüzü harmanlayarak geleceğin öğretmenleri olmak durumundasınız. Aksi takdirde ülkemiz ilerleyemez ve geride kalır. Ben bu vesile ile yeni öğretmen adaylarına başarılar diliyorum. Bu programın gerçekleşmesinde başta Rektörümüz Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a ve katkısı olan hocalarımıza teşekkür ediyorum.

Üniversitemiz Müzik Bölümü öğrencilerinden Türk Halk Müziği dinletisi gerçekleştirildi.

IMG_0263

İyi ve kötü öğretmen modelini anlatan eğitim içerikli sunum izletildi ve Programın kapanış konuşmasını yapan ve aldıkları Pedagojik Formasyon Eğitimi sertifikalarının meslektaşlarına hayırlı olmasını dileyerek sözlerine başlayan Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal:  “Değerli arkadaşlar eğitim bir süreçtir ve dünya o kadar hızlı gelişiyor ki bu hız insanların yetişemeyeceği bir hıza ulaştı. Dünyadaki bilgi birikimi 4 yılda 2 katına çıkıyor. Yani siz fakültenizi bitirdiniz ama öğrendiğiniz bilgilerin %50 si eskidi. Hayat boyu öğrenmeyi kendinize prensip edinmedikçe hayatta rekabet etme, takip eden, takip edilen insan olma fırsatını kaçırmış oluyorsunuz. Sizin tek bir amacınız var formasyon eğitimini tamamladınız. Hepiniz bir an önce atamanızın yapılmasını arzu ediyorsunuz. İnşallah bu hedefinize de en kısa sürede ulaşırsınız. Öğretmenlik mesleği diğer mesleklerden çok farklıdır. Siz sadece bir bireyin değil bir milletin tüm dünya insanlarının vizyonu ve mimarı olacaksınız. Eğer bu dünya yaşanılabilir bir dünya olacaksa bu yine sizler sayesinde olacaktır. Biz bir farkındalık yapmaya çalıştık. Karabük Üniversitesi’nde Üstün Yetenekli Çocuklar Araştırma ve Uygulama Merkezi var. Belki bunu çoğunuz görmeden bu programı tamamlayıp ayrılıyorsunuz. Ama öğretmen 3olduğunuzda az önce izlediğimiz iyi öğretmen formatında olursanız hem o bireyleri hem de milletimizi kurtarma şansını olacak. Ülkemizin istatistiğine baktığımızda ülke nüfusumuzun %3 ü düşük zekâlılardan %95 i normal zekâlılardan %2 si ise üstün yetenekli çocuklardan oluşuyor. Bu salonda bile hiç birimizin yeteneği diğerine benzemez. Hiç birimizin beklentisi diğerinin beklentisi ile aynı değildir. Hepimiz ilköğretim de sınıfımıza girdiğimiz zaman bir kısım arkadaşlarımız okuma yazmayı bilirken bir kısım arkadaşlarımız da yılın sonunda ancak okuma yazmayı öğrenebiliyorlardı. 76 milyonluk dev bir ülkeyiz ama dünya çapında tanınmış bir tarihçimiz, bilim adamımız, sporcumuz, müzisyenimiz var mı maalesef dünyaya çok fazla ışık tutamıyoruz. Bu coğrafyada yetişen insanlar yeteneksiz insanlar değil. Otobanda bile seyahat ederken bile 3 tane şerit var. Bu şeritlerde en sağdan ağır vasıtalar, orta şeritten daha hızlı araçlar, en sol şeritten ise en hızlı giden araçlar seyahat ediyor. Ama eğitim sisteminde niye tek şeritten devam etme zorunluluğu hissediyoruz. Önümde giden adamın hızı 50 ise benim 700 ile gitmem bir anlam ifade eder mi etmez. Bu nedenle inşallah sizler öğretmenlik hayatınıza atıldığınız zaman bu yetenekli öğrencilere özel ilgiler gösterin. Bizim üniversitemizde veya başka üniversitelerde üstün yetenekli öğrencilerle uğraşan birimlerle irtibat kurun. Bir çivi bir nalı, bir nal bir atı, bir at bir komutanı, bir komutan bir ülkeyi kurtarır. Bunun için yapacağınız işin önemini lütfen kavrayın. Bu ülke size çok yatırım yaptı fedakârlık sırası sizde. Ben öğretmen olurum emekli olana kadar sadece sınıfa gelir giderim sınıfın içerisindeki yetenekli yeteneksiz beni alakadar etmez dediğiniz zaman bu topluma en büyük zararı vermiş olursunuz. Öğretmenlik bir sevgi mesleğidir sevmezseniz yapamazsınız. Öğrenciyi kızarak bağırarak yetiştirmezsiniz. Sizinki peygamber mesleğidir ve peygamber kadar öğrencilerinize şefkat göstermelisiniz. Ne zamanki bu şefkati gösterirseniz bu ülkemizin dünya çapında tanınan bilim insanları vardır. O zaman 2023 değil 2071 projelerini 3000 yılının projelerini biz gerçekleştiririz. Yönetilen bir millet değil tüm insanlığa ışık tutan bir millet oluruz. Bunlar elbette sizin sayenizde olacaktır. Hepiniz çok değişik üniversitelerden geldiniz çok değişik eğitimler aldınız ama son noktayı Karabük Üniversitesi’nde koyuyorsunuz. İnşallah sizlere faydalı olmuşuzdur bugüne kadar sizlerin önündeki engelleri kaldırmaya çalıştık. İnşallah bizden memnun olarak ayrılıyorsunuzdur. Karabük Üniversitesi’nin ülkemize bakış açısını vizyonunu kendinize rehber edinmişsinizdir. Eğitim hayatınızda kazanımlarınızı sevgili gençlerimize aktararak bu ülkeye olan vefa borcunuzu tamamlamış olacaksınız. Sizlerin eğitimine katkı sağlayan değerli Öğretim Üyesi ve İdari Personelimize şükranlarını arz ediyorum; yolunuz ve bahtınız açık olsun.” dedi.

Kapanış konuşmalarının ardından, Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifikalarını almaya hak kazanan Değerli Öğretmen Adaylarına Rektör  Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Güneş, Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zeki Tekin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Ekinci, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Yabancı Diller Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. İrfan Tosuncuoğlu, Fen Fakültesi Dekanı Yardımcısı Doç. Dr. Mücahit Coşkun,  Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Nurhayat Çelebi, Fen ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Hamit Erdoğan, Yrd. Doç. Dr. Fatma Betül Kurnaz, Yrd. Doç. Dr. Ali Çağatay Kılıç, Yrd. Doç. Dr. Ömer Aydoğdu, Yrd. Doç. Dr. Yusuf Esen ve Fakültesi Sekreteri Kemal Özeken öğretmen adaylarına sertifikalarını takdim etti.

‘Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Taktim Töreni’ toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO